'SAMO RECI ŠTO ŽELIŠ, MICHEL': / Platini otkrio veliku istinu o sumnjivoj transakciji koja je pod istragom

Image
Foto: AFP
19.10.2015.
11:34
AFP
VOYO logo

Sporni ugovor, zbog kojeg je i čelni čovjek UEFA-e suspendiran, Blatter je nazvao "džentlmenskim sporazumom", a ubrzo je sve završilo na stolovima švicarskih istražnih vlasti zbog sumnje u korupciju.

Tim povodom, suspendirani Platini je za French daily i sam otkrio kako ovoj transakciji nije prethodio nikakav ugovor, niti je definiran nikakvim pisanim dokumentom. Prema švicarskim zakonima svaka transakcija, pogotovo kad su veći iznosi u pitanju, treba imati pisanu dokument, odnosno, pisani trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoralna ponuda

"Sramotan je način na koji sam uvučen u ovaj mulj", kazao je Platini koji je istaknuo kako je Blatter još davne 1998. godine htio da mu Platini bude desna ruka u FIFA-i, ali je Francuz to odbio jer je te godine sudjelovao u organizaciji Svjetskog prvenstva u nogometu koje je osvojila Francuska, a na kojem je Hrvatska osvojila svoju legendarnu broncu. Platini je kazao kako mu je tad Blatter, nakon što ga je ovaj odbio, došao s pitanjem:

Image
Foto: AFP

Razlika nikad nije isplaćena

"Reci što god želiš, dolare, funte, bilo što".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to mu je Platini, navodno, kazao kako ga novac ne zanima, a kako je na Blatteru da izabere način na koji će ga platiti i kako on ima veliko povjerenje u FIFA-u.

"Nakon što je Platini izabran na mjesto predsjednika FIFA-e, ja sam počeo raditi u rujnu", objašnjava Platini i ističe kako mjesecima nije primio plaću nakon čega je upitao je li ima kakvih problema u organizaciji. Blatter mu je, nakon toga, kazao kako mu je teško da mu plati tri puta po 300 000 švicarskih franaka, koliko je Platini tad zarađivao u FIFA-i. Platini je citirao Blattera:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastavit ćemo ugovor na 300 000 franaka, a razliku ćemo ti dati poslije", otkriva Platini i ističe kako to kasnije nikad nije došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo