SAMO U SAUDIJSKOJ ARABIJI: / Zbog bizarnog razloga suci su naredili nogometašu da se ošiša prije utakmice

Image
Foto: screenshot/youtube

Bizarne scene stižu s nogometnih terena u Saudijskoj Arabiji, gdje su suci natjerali jednog nogometaša da se ošiša jer njegovu frizuru nisu smatrali prikladnom.

11.4.2016.
10:05
screenshot/youtube
VOYO logo

Dvadesetdevetogodišnji saudijski golman Waleed Abdullah član je kluba iz svoje domovine Al-Shababa, a uoči utakmice u prvenstvu s Al-Hilalom suci su ga natjerali da se ošiša prije nego počne igrati jer se na terenu pojavio s takozvanom `irokezom`.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su frizuru suci ocijenili neprimjerenom, točnijie - smatrali su da ona nije u skladu s Islamom pa su natjerali Abdullaha da je ošiša prije nego počne igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saudijskoj Arabiji službena religija je Islam, a gotovo se isključivo radi o njegovom strogom obliku - Vahabizmu, u kojem je takva frizura potpuno neprihvatljiva. A pogotovo je opasno pojaviti se s tom kosom na javnim mjestima. Svjetski mediji pišu kako ne bi trebalo čuditi ako Abdullah bude naknadno dodatno kažnjen zbog odabira frizure.

Abdullah je, inače, i reprezentativac svoje zemlje, a za nacionalnu momčad je debitirao 2007. godine i do sada za nju nastupio 61 put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo