Tomislav Butina / Šef Dinamove škole: 'Dinamo je najbolji. Nije to sad hvaljenje, to je jednostavno tako'

Image

Butina se dotaknuo i potpisa Marka Brkljače, mladog talentiranog veznjaka kojeg je Dinamo potpisao nakon što su igraču propali ugovor s Hajdukom.

6.7.2022.
12:16
VOYO logo

Savršeno je jasno da je Dinamo daleko ispred ostalih hrvatskih, pa i regionalnih klubova što se tiče razvoja mladih igrača i njihove prodaje. Modri iz godine u godinu stvaraju nove talentirane igrače, koji zatim odu u velike europske klubove za velike iznose.

Najnoviji primjer je Bartol Franjić, koji je otišao u Wolfsburg za 6.5 milijuna eura. Dinamo na njega nije uopće ozbiljno računao, a svejedno ga je utržio za lijepi iznos. Šef Dinamove škole, Tomislav Butina, za Sportske novosti rekao je da je Dinamo jedan od najboljih u Europi što se toga tiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USKORO BI TREBAO BITI PREDSTAVLJEN /

Rijeka dovela Dinamovog Messija? Alen Halilović stiže na Rujevicu

Image
USKORO BI TREBAO BITI PREDSTAVLJEN /

Rijeka dovela Dinamovog Messija? Alen Halilović stiže na Rujevicu

"Dinamo je najbolji i zna kako se to radi. Ponajbolje u Europi. To smo pokazali svima. A to govore i sve službene brojke koje stižu iz UEFA-e i FIFA-e. Nije to sad hvaljenje, to je jednostavno tako. Promocija mladih igrača, prodaja mladih igrača, sve nam to super ide. Klub je od toga živio i postao jako prepoznatljiv u Europi," kazao je Butina.

Otimaju Hajduku igrače?

Butina se dotaknuo i potpisa Marka Brkljače, mladog talentiranog veznjaka kojeg je Dinamo potpisao nakon što su igraču propali ugovor s Hajdukom, gdje je proveo nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: GNK Dinamo

"Dinamo nikad ne zove igrače Hajduka! Nikad! Dok je igrač pod ugovorom s Hajdukom, ali i s bilo kojim drugim klubom, mi ga ne zovemo. Nikad ne ulazimo u tuđe dvorište. Nismo lisice koje kradu kokoši. Poštujemo njihove ugovore i odnose. Priča mora biti čista. Mi ne napadamo tuđe klince."

Kad u Cometu vidimo da neki igrač nema ugovor, tek se onda uključujemo i ponašamo se vrlo transparentno. Otkad sam ja šef škole, nema šanse da je drukčije. Pitajte bilo koji drugi klub u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo