Sir Alex Ferguson šokirao nogometne legende: 'Razočaran sam'

Sa svih strana svijeta stižu reakcije na odluku Sir Alexa Fergusona da nakon 27 godina na klupi Manchester Uniteda na kraju ove sezone ode u trenersku mirovinu.

8.5.2013.
15:09
VOYO logo

Svoja su razmišljanja podijelili mnogi bivši igrači Uniteda koje je Ferguson trenirao od 1986. godine kada je sjeo na klupu engleskog velikana.

"On je velik čovjek. Potpuno sam šokiran. Njegova su postignuća nevjerojatna, nikad se više neće ponoviti takav trener. Uvijek me je tretirao poput sina. Prije samo dva tjedna je govorio kako će ostati još dvije godine, tako da je ovo veliki šok", rekao je Paul Ince, a Peter Schmeichel je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova vijest mi je došla kao apsolutna bomba. Razočaran sam i šokiran.

Poštovanje velikom treneru izrazili su i igrači suparničkih klubova. Kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany napisao je na Twitteru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sir Alex, jedan od najboljih trenera svih vremena. Nakon više od 26 godina uspjeha, svi smo mu dužni iskazati počast."

Iz velikog Unitedovog rivala Arsenala su poručili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi u Arsenalu žele Sir Alexu Fergusonu zdravlje i sreću nakon njegove odluke o odlasku u mirovinu."

Vijest dana u Engleskoj nije mogla proći ni bez komentara britanskog premijera Davida Camerona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosezi Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu su bili izvanredni. Nadam se da će njegovo umirovljenje barem malo olakšati život mojem klubu Aston Villi", našalio se Cameron putem Twittera.

Prema pisanju britanskog The Timesa engleski nogometni Premierligaš Manchester United već je odlučio o nasljedniku Sir Alexa Fergusona, koji nakon 27 godina odlazi u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Times tvrdi da je United već odradio pregovore s aktualnim menadžerom Evertona Davidom Moyesom i da je ovaj prihvatio sve uvjete koje mu je Manchester ponudio. Najavljeno je da će kroz 24 sata odluka biti i službena.

Međutim, ako se pitaju Unitedovi navijači, njima je Moyes rezervna opcija. Naime, The Telegraph je napravio anketu prema kojoj bi čak 41 posto navijača voljelo na klupi vidjeti karizmatičnog Portugalca Josea Mourinha, koji na ljeto, gotovo sigurno, napušta Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moyes zauzima drugo mjesto u spomenutoj anketi, a trener njemačkog Bundesligaša i finaliste Lige prvaka Borussije Dortmund, Jürgen Klopp, treće.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo