SENZACIJA IZ NJEMAČKE: / Bayern otima Borussiji još jednu zvijezdu, predugovor je već potpisan

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

Njemački nogometni div Bayern već desetljećima gradi momčad uzimajući sve što vrijedi iz Bundeslige.

25.4.2016.
9:25
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

Kako izvještava dnevnik Bild, kapetan Borussije DortmundMats Hummels dogovorio je prelazak u Bayern s kojim je navodno potpisao i predugovor! U prošlotjednoj je izjavi 27-godišnji stoper dao naslutiti da se njegova epizoda u Dortmundu bliži kraju, a premda za njega zanimanje pokazuju Barcelona i Manchester City, čini se da karijeru ipak nastaviti na Allianz Areni.

Odšteta 30 milijuna eura

Hummels je izdanak omladinske škole Bayerna u kojoj je radio i njegov otac Hermann. No, kako u seniorskoj momčadi bavarskog kluba nikada nije dobio pravu priliku, u siječnju 2008. je otišao u Borussiju gdje je izrastao u istinsku klupsku legendu. S Dortmunđanima je osvojio dva naslova njemačkog prvaka i igrao u Ligi prvaka, a od 2014. je i klupski kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor mu vrijedi do ljeta sljedeće godine što Borussiju čini vrlo ranjivom. Ako ga ne proda u predstojećem prijelaznom roku, iduće godine za njega neće dobiti nikakvu odštetu. Baš kao što joj se dogodilo s Lewandowskim kojeg je Bayern dobio besplatno. Bild navodi da će div iz Münchena platiti oko 30 milijuna eura kako bi već ovo ljeto dobio Hummelsa, a igrač je navodno dogovorio četverogodišnji ugovor temeljem kojega će zarađivati deset milijuna eura po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možemo zamijeniti svakoga'

Predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke prošli je tjedan izjavio da će se za Hummelsa boriti kao ni za jednog igrača ranije, ali tijekom vikenda je ipak ustuknuo.

"Neovisno o tome što Hummels izabere, prijašnjih smo godina pokazali da možemo zamijeniti svakog igrača", rekao je Watzke i tako ipak priznao da je kapetan blizu odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo