SENZACIJA NA POMOLU: / UEFA podržava pokretanje nove 'jugolige', pobjednik ide izravno u Ligu prvaka!?

Image

Ono o čemu se godinama nagađalo i što je svakih nekoliko mjeseci dolazilo u središte pozornosti, konačno bi moglo zaživjeti od sljedeće godine.

19.7.2016.
17:59
VOYO logo

Blic tvrdi da će nova 'jugoliga' krenuti od sezone 2017/18, s time da bi se najprije odigrala nacionalna prvenstva u svakoj od država, a onda bi se igralo regionalno natjecanje po uzoru na košarkašku ABA ligu. Cilj je podići kvalitetu svih klubova iz nekadašnje države i dobiti niz atraktivnih utakmica nekadašnjih velikih rivala, te time privući nove sponzore.

Problem s navijačima

Nadalje, srpski dnevni list ističe da je iza ovog projekta stala i Europska nogometna federacija (UEFA) koja će u novu ligu uložiti tri milijuna eura, te pobjedniku natjecanja osigurati izravno mjesto u Ligi prvaka! Prema sadašnjim projekcijama, u ligi bi sudjelovalo 12 klubova: tri ili četiri iz Hrvatske i Srbije, dva iz BiH, te po jedan iz Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, kao glavni problem se nameću mogući sukobi navijača. Klubovi bi u početku mogli biti na velikim mukama, ali s vremenom bi se napetosti vjerojatno smanjile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo