SIVONJIĆU, VIDIŠ LI OVO? / Sinoć se dogodio jedan od najvećih promašaja u povijesti Lige prvaka, Igor Jovičević vrištao: 'Krivo mu je što nije zabio, ali moramo ga podržati. Šahtar aleeee, Šahtar alee'

Image
Foto: Profimedia

Danylo Sikan kreator nevjerojatnog promašaja

26.10.2022.
8:08
Profimedia
VOYO logo

Sjećate li se onog epskog promašaja Ilije Sivonjića? Šahtarov napadač Danylo Sikan, ukrajinskog kluba kojeg trenira bivši trener Dinama Igor Jovičević, sinoć je u utakmici Lige prvaka protiv Celtica u Glasgowu napravio jedan od najvećih promašaja u povijesti ovog elitnog natjecanja i podsjetio na našeg Iliju.

Image
DANYILO KAO ILIJA /

Ovako je izgledao jedan od najvećih promašaja u povijesti Lige prvaka

Image
DANYILO KAO ILIJA /

Ovako je izgledao jedan od najvećih promašaja u povijesti Lige prvaka

Mudrik nije ni trebao dodati

U 72. minuti, pri rezultatu 1:1, nogometaši Šahtara munjevito su krenuli u kontranapad, a razliku je napravio Mihajlo Mudrik koji se oslobodio svojih čuvara i nezaustavljivo krenuo prema golu Celtica. Situacija je bila vrlo izgledna, loptu su mnogi već vidjeli u golu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Mudrik došao ispred gola, bio je nesebičan i uposlio svog suigrača Sikana na desnoj strani, koji je bio sam nije imao niti protivničke igrače ispred sebe, niti golmana, no ni to mu nije bilo dovoljno da postigne gol. Lijevom nogom je pokušao primiti loptu i ona mu se odbila od nogu i završila pored gola, nakon čega se u nevjerici uhvatio za glavu. OVDJE pogledajte blamažu Sikana.

'Sikanu je jako krivo što nije zabio'

Njegov promašaj je postao hit na društvenim mrežama i s razlogom ga smatraju jednim od najvećih promašaja u povijesti Lige prvaka. Da je zabio, Šahtar bi dobio jer je završilo 1-1...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sikanu je krivo jer nije zabio iz te prilike, ali on je dio naše momčadi, a ovo je nogomet. Moramo ga podržati, mi smo obitelj. Svi igrači su mu već dali podršku. Jer teško je napustiti Celtic Park visoko uzdignute glave, a mi smo uspjeli", rekao je Jovićević, koji je nakon utakmice na društvenim mrežama objavio video na kojem se vidi kako slavi europsko proljeće.

"Šahtar aleeee, Šahtar alee!!", pjevao je bivši trener zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se složio i kapetan Šahtara Taras Stepanenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila je to teška utakmica za nas'

"Bila je to teška utakmica za nas, ali to je nogomet. Ovim rezultatom osigurali smo europsko proljeće i nastavit ćemo natjecanje barem u Europskoj ligi. Da, imali smo šanse zabiti drugi gol, ali imao je i Celtic jednu ili dvije šanse, pa je ovaj rezultat bolji za nas", rekao je Stepanenko.

Za eventualni prolazak skupine Šahtaru treba pobjeda protiv RB Leipziga. Ukrajinci vjeruju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ih ne bismo pobijedili? Nitko nije vjerovao da ćemo ovako igrati na početku natjecanja u skupini. Igrali smo dobro protiv njih u gostima i sada isto tako možemo i kod kuće. Imamo mladu, jaku momčad i igrat ćemo na pobjedu", dodao je kapetan Šahtara.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo