Skandalozne optužbe za Dinamo, pokrenuta istraga!

Nevjerojatan rezultat utakmice Dinama i Lyona nije zanimljiv samo kao rekord Lige prvaka.

8.12.2011.
13:00
VOYO logo

"Zbog sumnje u rezultat utakmice i okolnosti koje su do njega dovele pokrenuli smo istragu čiji će rezultati biti poznati danas poslijepodne", izjavio je ARJEL-ov glasnogovrnik u priopćenju za medije dodavši da je rezultat zagrebačke utakmice "neuobičajen za sportsko natjecanje kakvo je Liga prvaka".

Priču su 'razvalili' i španjolski mediji. Madridski dnevnik AS objavio je screenshot videosnimke tijekom drugog poluvremena utakmice Dinama i Lyona u Maksimiru. Na njoj se vidi kako Domagoj Vida namiguje Bafetimbiju Gomisu nakon Lyonova petog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što mu je namignuo, Vida mu je i podignuo palac u znak odobravanja. Španjolski je dnevnik odmah doveo u pitanje poštenje ishoda utakmice, odnosno pristupa nogometaša hrvatskog prvaka.

Kasnije je i Frank de Boer, trener amsterdamskog Ajaxa koji je direktno oštećen 6:0 porazom Dinama u drugom poluvremenu utakmice šestog kola D-skupine, odlučno rekao: "Moj mi je asistent rekao da su Lyonovi golovi u drugom poluvremenu zagrebačke utakmice padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, pogotovo u natjecanju ove razine. Ukoliko se u Maksimiru događalo nešto sumnjivo, Europska bi nogometna federacija (UEFA) to morala istražiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xmty0u?logo=0&hideInfos=1 Madridska Marca nazvala je drugo poluvrijeme zagrebačke utakmice "bizarnim" navevši da je svaka prijetnja u Dinamovu šesnaestercu u nastavku utakmice završavala pogotkom, dok AS spominje "apatiju Ivana Kelave i katastrofalno pokrivanje Dinamovih obrambenih igrača". Također je, navode španjolske tiskovine, jedan gol Bafetimbi Gomis zabio iz zaleđa. Istobobno su u Amsterdamu, u dvoboju koji je Real pobijedio 3:0, Ajaxu poništena dva regularna gola.

U Ajaxu će uskoro odlučiti hoće li prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) izaći s tužbom protiv zagrebačkog Dinama i Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je to priopćenjem u četvrtak glasnogovornik amsterdamskog kluba: "Razmatramo mogućnosti našeg djelovanja prema UEFA-i", istaknuo je glasnogovornik dodavši: "Ne zanimaju nas toliko greške sudaca u Amsterdamu koliko događaji u Zagrebu."

Osim što je Nizozemce proljeća u Ligi prvaka koštao Dinamov potop (6-0) u drugom poluvremenu utakmice protiv Lyona, ispadanju je pripomogla i portugalska sudačka trojka predvođena Manuelom Jorgeom Nevesom, koja je vodila dvoboj Ajaxa i Reala u Amsterdamu. Madridski je klub slavio 3:0, a pri vodstvu 1:0 domaćem su sastavu poništena dva regularna pogotka. specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo