ODJECI TRILERA / Slavni hajdukovac nam naglašava: 'Prvenstva se dobivaju i gube na malim utakmicama. Hajduku se ovakve stvari ne smiju događati', a ozljeda Kalinića sigurno nije utjecala na igrače, sto posto'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zoran Vulić za Net.hr o utakmici Lokomotiva - Hajduk u Kranjčevićevoj

30.10.2022.
18:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka na šokantan su način u nedjelju odradili gostovanje u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive. Ne samo da su od 88. do 96. primili dva gola i ispustili prednost 0-2, nego im se ozlijedio i kapetan, hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić, kome je otišlo koljeno.

Kako se čini ovako na prvu i prema riječima trenera Hajduka Mislava Karoglana, čini se kako je ozljeda teža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA U KRANJČEVIĆEVOJ /

Šokantna utakmica za Hajduk: Vodili 2-0, pa nakon što su ostali bez Lovre Kalinića raspali se, primili dva gola u 8 minuta i umalo izgubili

Image
DRAMA U KRANJČEVIĆEVOJ /

Šokantna utakmica za Hajduk: Vodili 2-0, pa nakon što su ostali bez Lovre Kalinića raspali se, primili dva gola u 8 minuta i umalo izgubili

'Utakmicu moraš odvesti do kraja kako znaš i umiješ'

Za komentar utakmice zamolili smo Zorana Vulića, igračku legendu Hajduka i trenera u klubu u čak pet mandata.

"Prije svega, želim Lovri Kaliniću brz oporavak. Žao mi je Lovre, on je hrabar i dobar momak. Međutim, to ne može biti šok niti opravdanje za ono što se dogodilo u posljednjih 8 minuta susreta. Mislim da to apsolutno ne utječe na igrače i na igru. To je evidentno, to je sto posto. Utakmicu moraš odvesti do kraja kako znaš i umiješ, pogotovo kod rezultata 2-0", priča nam Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Inače, Lokomotiva nije opasnije zaprijetila sve do 88. minute kad je počeo triler. Tada je Mikanović pogrešno procijenio let lopte, do nje je stigao Tuci i projurio po lijevom krilu te zatim ubacio pred vrata gdje je natrčao Aliyu i s osam metara lakoćom svladao Sentića.

Do izjednačenja su domaći stigli u posljednjoj, šestoj minuti sudačke nadoknade. Sudac Lovrić je poklonio slobodni udarac Lokomotivi na sredini igrališta, svi igrači su se preselili u kazneni prostor Hajduka, a loptu je ubacio vratar Čavlina. Awaziem je bio najviši u skoku, ali je odbio loptu samo na rub 16-erca na nogu Tuciju koji je sjajnim volejem neobranjivo pogodio gornji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduk je iskusniji, nije si trebao to dopustiti'

"Događaju se stvari, svakakve dramatične i nepredvidive stvari, ali upravo zbog toga nogomet je tako i zanimljiv. No, mislim da Hajduk mora ovakvu utakmicu privesti mirno kraju jer je iskusnija momčad. Ne smije se dogoditi da ti Lokomotive smanji na 2-1 u polukontri i kontri. To se ne smije dogoditi", govori nam Zoran Vulić i nastavlja:

"Nego, ti moraš biti taj koji mora zabiti Lokomotivi taj treći gol, Hajduk je trebao i morao biti taj koji zabije u polukontri ili kontri, a ne Lokomotiva Hajduku. Ali, to je nogomet, to je ta igra. Sve je moguće. Danas smo vidjeli da je Lokomotiva do 2-2 došla jednim izvanserijskim golom kakav se rijetko viđa na hrvatskim travnjacima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstva se osvajaju, odnosno gube na malim utakmicama...

'HNL je izjednačeniji nego ikad'

"Uvijek se govori i to i je istina, da se u manjim utakmicama dobivaju ili gube prvenstva. Ono što smo i lani govorili, govorimo i ove, da je HNL izjednačeno. Bez obzira na bodovnu razliku. Mislim da je HNL puno izjednačeniji nego prije tri-četiri godine. Vidjeli smo da nema tu baš prevelike razlike, golijada. Vi danas ne možete Gorici koja je posljednja, uz dužno poštovanje, zabiti jedan-dva gola. Liga je izjednačena i tzv. te momčadi ispod 6. mjesta morao bi Hajduk puno lakše dobivati", zaključio je Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo