'DIZELSKI MOTOR' / Španjolci se naklonili Vatrenom junaku iz sjene: 'U takvom izdanju je neprocjenjiv za svakog trenera'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Svi svjetski mediji pohvalili su Modrića, ali je jedan mediji posvetio tekst igraču koji je već godinama ključan za uspjehe Hrvatske

19.6.2023.
13:22
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje UEFA-ine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feyenoorda 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. 

Image
OBRANIO DVA /

Španjolski junak priznao: 'Proučavao sam sve kako pucaju penale osim Majera. Morao sam donijeti odluku...'

Image
OBRANIO DVA /

Španjolski junak priznao: 'Proučavao sam sve kako pucaju penale osim Majera. Morao sam donijeti odluku...'

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović i Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino i Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

Mundo Deportivo: 'Neprocjenjivi dizelski motor'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon velikog finala španjolski mediji uglavnom su bili puni hvale za Modrića, ali je ugledni Mundo Deportivo posvetio tekst drugom junaku Vatrenih.

''Neprocjenjivi dizelski motor'', glasio je naslov teksta o sjajnom igraču Hrvatske i Tottenhama. Perišić je sinoć bio jedan od najboljih na terenu, posebno je uništavao Jesusa Navasa po svojoj lijevoj strani, a Mundo piše da je bio ''noćna mora za Španjolsku''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je izdržala do posljednjeg daha i skupo prodala kožu protiv Španjolske, koja je Dalićeve izabranike uspjela slomiti tek nakon raspucavanja. Liga nacija je možda bila posljednja prilika za trofej nekolicini veterana briljantne generacije s Balkana, a Perišić je među njima. Hrvatska nije okrunjena, ali Perišić i Modrić graničili su s izvrsnošću kao i uvijek", ističe novinarka Anna Cordovilla, ističući da s 34 godine igra briljantno.

"Bio je ratnik u napadu, ali je krucijalan posao odradio i u obrambenom dijelu. S 34 godine, u takvom izdanju je neprocjenjiv za svakog trenera. Perišić i Modrić, dva mita Hrvatske koja se sinoć nije uspjela nositi s La Rojom", zaključuje se u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo