Raspad sistema: Španjolci otpisali svoje najveće nogometne legende!

Najpopularniji španjolski dnevni list Marca proveo je anketu među navijačima koja je pokazala da velika većina njih traži odlaske izbornika i nekolicine igrača.

20.6.2014.
11:20
VOYO logo

U anketi je sudjelovalo 150 tisuća osoba, a njih 69 posto se izjasnilo da želi odlazak izbornika Vicentea Del Bosquea nakon katastrofalnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Podsjetimo, Španjolska je u prve dvije utakmice skupine B poražen sa 1:5 od Nizozemske i sa 0:2 od Čilea.

Kada su igrači u pitanju, 94 posto njih smatra da bi se od reprezentacije trebao oprostiti Xavi Hernandez, 91 posto da bi to treba uraditi David Villa, te 90 posto da se za reprezentativnu mirovinu treba odlučiti Fernando Torres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Španjolska je postala treća reprezentacija na posljednja četiri Svjetska prvenstva koja se kao branitelj naslova oprašta od natjecanja već u grupnoj fazi. Prije nje to su bile Francuska (2002.) i Italija (2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik španjolskog nogometnog saveza Jorge Perez otkrio je razočarenje ranim ispadanjem reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, no smatra da izbornik Vicente Del Bosque treba ostati.

Podsjetimo, "furija" je svoj nastup u Brazilu okončala već nakon prva dva kola igre po skupinama. Španjolska je porazima 1-5 od Nizozemske i 0-2 od Čilea ostala bez ikakvih šansi za plasman u osminu finala, a samim time i ostala bez prilike da obrani naslov prvaka osvojen u Južnoj Africi prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perez nije skrivao svoje nezadovoljstvo, ali je naglasio da Del Bosque nije ponudio svoju ostavku, niti istu savez od njega nema namjeru tražiti.

- Ni u najgorim snovima nismo mislili da će nam se ovo dogoditi. No to je nogomet – rekao je Perez za El Partido de los 12, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nismo još razgovarali s Del Bosqueom i smatram da je najbolje da razgovaramo po povratku u Madrid. Kada smo potpisivali ugovor (ranije ove godine) Del Bosque mi je rekao da će ako savez poželi iz bilo kojeg razloga da napusti izborničku klupu on to učiniti bez pogovora. No ja ne želim da ode. Ukoliko i ponudi ostavku, tražit ćemo ga da ostane – otkriva Perez, pa zaključuje o španjolskom debaklu:

- Igrači su igrali 60 utakmica u sezoni. Nažalost, umor je napravio svoje. Kritike ne smetaju Del Bosquea. Samo ga obitelj može uvjeriti u to da ne nastavi voditi reprezentaciju. No pitam vas: Imamo najboljeg čovjeka na izborničkoj klupi. Zašto ga mijenjati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo