'SPEKTAKL I ŽIVOTNA PRILIKA ZA MNOGE': / Hajdukova legenda zna što je potrebno za slavlje protiv Evertona

Image
Foto: PIXSELL

Gotovo 28,000 ulaznica prodano je za uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige u kojoj će na Poljudu protiv Hajduka gostovati Everton.

14.8.2017.
22:13
PIXSELL
VOYO logo

Hajduk će prema Liverpoolu otputovati u poslijepodnevnim satima utorka, a u srijedu će na Goodison Parku održati i službeni trening uoči dvoboja koji je na rasporedu u četvrtak. Spektakl u uzvratu Splitu je, dakle, zagarantiran, a o izgledima splitske momčadi za Sportske novosti je govorio Ivica Šurjak, igračka legenda i bivši sportski direktor kluba.

Evertonova šarenija postava

"Milijuni su na papiru, ali na travnjaku su živi igrači, a nogomet je igra u kojoj s puno pameti i sreće slabija momčad ne baš tako rijetko zna iznenaditi velikog favorita", podsjeća Šurjak uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da je po svim parametrima Everton daleko iznad Hajduka. Pričamo o momčadi koja je uz bok najvećim engleskim sastavima i koja po svemu ide u Top 20 ili 30 u cijeloj Europi. No, Everton još nije u punoj formi, još nije ni posložen jer ima dosta novih igrača, a i vrlo je upitno što njima uopće znači Europska liga. Već u sljedećem kolu Everton gostuje kod Manchester Cityja tako da je sasvim jasno tko će im biti u glavi sljedećih dana. Protiv Hajduka očekujem dosta šareniju postavu engleskog sastava, ne baš posve pripremljenu za utakmicu s njima potpuno nepoznatim suparnikom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostor za iznenađenje Šurjak vidi i u sljedećem:

"Neću reći da će Everton podcijeniti Hajduk, ali da će se nešto posebno pripremati - neće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrsto i napadački

A Hajdukove šanse ovako opisuje:

"Hajduk ima hrabrost u igri, a Carrillo je igru složio rekao bih jako pametno, obrambeno vrlo čvrsto, a opet dovoljno napadački. Hajduk mora biti iznimno hrabar i energetski jači nego ikada da bi se otvorio prostor za senzaciju. Carrillo mora igrače uvjeriti da su sposobni za takav pothvat, protiv Bröndbyja se od prve minute na Poljudu osjetilo da su igrači bili uvjereni u pobjedu i prolaz. Sada će biti teže, ali igrači moraju biti svjesni istine da nemaju što izgubiti, da mogu biti samo veliki pobjednici. Takve je utakmice lakše igrati, igrači u njima znaju eksplodirati i pokazati sve što znaju. Everton je spektakl, životna prilika za mnoge u Hajduku i zato je ključno biti hrabar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo