Sramotan ispad legendarnog trenera: 'U nogometu je previše crnaca'

Legendarni talijanski trener Arrigo Sacchi osramotio se nevjerojatno primitivnim ispadom na uglednom juniorskom turniru u Viareggiu. Po njemu, u nogometu je previše - crnaca.

17.2.2015.
10:25
VOYO logo

Trener koji je unaprijedio nogomet i svojim postulatima bio vodilja mnogim današnjim vrsnim stručnjacima poput Josea Mourinha u Portu, Guardiolinoj Barceloni, te Kloppovoj Borussiji, pod stare dane je ispao pravi primitivac.

Sacchiju je 68 godina, već više od desetak godina nije vodio niti jedan klub, ali je nakon finala turnira u Viareggiu ispalio nevjerojatne izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam rasist i moja trenerska povijest to dokazuje, počevši s Frankom Rijkaardom, ali kada gledam ovaj turnir moram reći da ima previše crnih nogometaša, čak i u mlađim kategorijama. Italija nema dostojanstvo i ponos. Ne smijemo dozvoliti da naše momčadi imaju po 15 stranaca u momčadi", kazao je Sacchi, a njemu za užas, turnir je odlučio - crnac.

Inter je slavio 2:1 protiv Verone u finalu, a pobjednički gol u 88. minuti je zabio Ganac Bright Gyamfi. U polufinalnu, Inter je s dva gola do pobjede protiv Rome (4:0) vodio još jedan Ganac, zanimljivog imena - Samuel Darko Appiah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je nastao skandal, Sacchi je za sve okrivio novinare.

"Krivo ste me razumjeli. Zamislite, da sam ja rasist? Rekao sam to jer sam vidio utakmicu u kojoj je momčad istrčala s četiri crnca. Ja sam čist, trenirao sam 'šarene' momčadi i doveo sam mnogo tamnoputih igrača u Milan i Real. Samo sam želio istaknuti da gubimo ponos i naš nacionalni identitet...", zaključio je Sacchi, koji očito nije rasist, ali smatra da su četiri crnca previše u momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo