PA JE LI MOGUĆE? / Legenda do kraja ponizila Manuela Neuera: Slavnom golmanu svi su okrenuli leđa nakon što je on stao u obranu potjeranog Hrvata

Image
Foto: Profimedia

Neuera je jako pogodilo to što je Bayern otkazao suradnju s dugogodišnjim trenerom vratara Tonijem Tapalovićem

6.2.2023.
16:20
Profimedia
VOYO logo

Manuel Neuer, kapetan i "jedinica" Bayerna u prosincu je slomio nogu na skijanju i trenutačno se oporavlja od teške ozljede zbog koje će propustiti ostatak sezone. Bavarci su umjesto njega doveli Yanna Sommera, 34-godišnjeg švicarskog reprezentativca.

Image
RASPAD SISTEMA /

Neuer na udaru kritika jer brani protjeranog Hrvata: 'Sebe je stavio na prvo mjesto. Bolje da više ne igra za Bayern'

Image
RASPAD SISTEMA /

Neuer na udaru kritika jer brani protjeranog Hrvata: 'Sebe je stavio na prvo mjesto. Bolje da više ne igra za Bayern'

Osim toga, krajem siječnja otkazali su suradnju Toniju Tapaloviću, hrvatskom stručnjaku koji je dugo godina bio trener vratara u Bayernu. To je osobito pogodilo Neuera, kojega s Tapalovićem veže veliko prijateljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je udarac koji me teško pogodio. Rekli su mi klupski dužnosnici, odluka je došla niotkud, i za Tonija. Ne mogu to shvatiti, baš me udarilo. Toni je oduvijek bio timski igrač, svi su ga tako gledali. Nije radio za mene 11 i pol godina, nego za sve golmane, za stručni stožer i klub. Uvijek smo razdvajali posao i privatni život. Razumijem da nisam objektivan ili vjerodostojan, ali mogu uočiti razliku. To je bio udarac koji me dotukao kad sam već bio na dnu. Osjećao sam se kao da su mi iščupali srce, nešto najbrutalnije što sam doživio u karijeri. A doživio sam puno toga", rekao je Neuer u intervjuu za The Athletic.

Image
Foto: Profimedia

Te kritike šokirale su sve u Bayernu, iz kojega su poručili da Manuel nije imao dozvolu za takav istup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je legendarni njemački nogometaš i ikona Bayerna, Lothar Matthäus, jasno poručio da mu klub treba oduzeti kapetansku vrpcu i istaknuo da je vrijeme da mu se zahvale na suradnji.

Image
Foto: Profimedia

Lothar Matthaus

"Nije prihvatljivo da Manuel Neuer i dalje bude prvi kapetan Bayerna. Išao je na skijanje bez dozvole i ozlijedio se, a sada je dao intervju u kojem je napao klub. Zar nije rekao prije nekoliko tjedana da nitko nije iznad kluba? A sada ovo napravi. Ono što me najviše pogodilo je taj intervju i sve što je on rekao. Vidi se da je povrijeđen jer je njegov prijatelj dobio otkaz, ali tako reagirati na sve - to je previše. Pokušavam ga razumjeti, ali nije sada baš da je netko preminuo ili da je netko ozbiljno bolestan, to je samo otkaz zaposleniku s kojim je on blizak. Takve stvari se događaju i neprihvatljivo je da kapetan takvog kluba reagira na ovakav način", poručio je Matthäus u svojoj kolumni na SkySportsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo