Šuker bijesan: UEFA je oštetila Hrvatsku!

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker neočekivano je uputio oštru kritiku Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) zbog neodgovarajućih termina utakmica A reprezentacije i U-21 vrste.

15.10.2014.
13:11
VOYO logo

Izabranici Nike Kovača u ponedjeljak su u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Osijeku pobijedili Azerbajdžan sa 6:0. Samo dan kasnije na sceni je bila i naša mlada reprezentacija koja je u uzvratnoj utakmici doigravanja za Euro u Vinkovcima izgubila od Engleske s 2:1 i tako ostala bez plasmana na kontinentalnu smotru.

Šuker smatra da se te dvije utakmice nisu smjele igrati u tako kratkom vremenskom razmaku jer je time onemogućeno da dio mladih igrača iz A reprezentacije pojača izabranu vrstu Nenada Gračana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ću učiniti u UEFA-i, u kojoj sam član komisije koja upravo o tome i odlučuje, da nam se opet ne dogodi ovo što se sada dogodilo. Neshvatljiv je termin odigravanja tako važnih utakmica A i B selekcije. Engleza ima znate već koliko, a nas nema toliko da možemo imati takvu širinu igrača kao oni. Eto, sada su neki igrači bili sudionici utakmice s Azerbajdžanom, a da je vremenski odmak do ogleda mlade reprezentacije s Engleskom duži, sigurno bi ih Kovač prepustio Gračanu. A nama je iznimno važan i rezultat mlade reprezentacije", rekao je Šuker za Sportske novosti i zaključio:

"Ovakvim grubim i neuviđavnim određivanjem termina igranja Hrvatska je oštećena. O tome ću govoriti u UEFA-i, obrazložiti i inzistirati da se tako nešto više nikad ne dogodi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo