ŠVICARCI PREKINULI VELIKI NIZ CITYJA: / Basel slavio na Etihadu, ali ostao daleko od senzacije

Image
Foto: AFP

Basel postao prva momčad od prosinca 2016. godine koja je uspjela pobijediti Manchester City na njegovom stadionu.

7.3.2018.
22:50
AFP
VOYO logo

Nogometaši Basela iznenadili su Manchester City u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigranoj u srijedu na gradskom stadionu u Manchesteru, ali unatoč pobjedi 2-1 (1-1) nisu uspjeli izboriti mjesto u četvrtfinalu, u koje se zahvaljujući uvjerljivom 4-0 trijumfu u prvoj utakmici plasirala vodeća momčad engleskog prvenstva.

Pogotke za pobjedu Basela postigli su Elyounoussi (17) i Lang (71), a jedini strijelac za Manchester City bio je Gabriel Jesus (8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost iz prve utakmice presudila

Iako je Pep Guardiola u početnu postavu uvrstio samo dvojicu igrača iz sastava koji je u Baselu slavio sa 4-0 i trasirao put prema četvrtfinalu, Manchester City je već u 8. minuti došao do prvog pogotka. Bio je to mat u tri poteza. Leroy Sane je na desnoj strani pronašao Bernarda Silvu, Portugalac je poslao prizemnu loptu koja je prošla kroz noge dvojice obrambenih igrača Basela i pokraj vratara Vaclika, pa je Gabrielu Jesusu ostao jednostavan posao da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Gostujuća momčad nije ostala obeshrabrena brzim pogotkom. Basel se u Manchester došao nadigravati, što se momčadi Raphaela Wickyja isplatilo u 17. minuti. Riveros se probio u kazeni prostor po lijevoj strani i odlučio pucati. Njegov pokušaj završio je u bloku, ali se lopta sretno odbila do Mohameda Elyounoussija koji je snažnim udarcem sa desetak metara svladao Caludija Brava za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je još obećavajućih akcija i pokušaja na obje strane, ali u prvom poluvremenu više nismo vidjeli nijedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je i dalje domaća momčad imala premoć u posjedu lopte, ali nije bilo konkretnijih pokušaja prema vratima Basela. Za razliku od Guardiolinih izabranika, švicarska momčad je svoje prilike znala pretvoriti u pogotke. Naizgled bezazlenu akciju izveo je Basel u 71. minuti. Strijelac prvog pogotka Mohamed Elyounoussi primio je loptu na desnoj strani. Pratio ga je Michael Lang, utrčao u kazneni prostor, pravovremeno dobio loptu te preciznim i snažnim udarcem pogodio bliži kut Claudija Brava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Basel postao prva momčad od prosinca 2016. godine koja je uspjela pobijediti Manchester City na njegovom stadionu. Guardiolina momčad već je u prvoj utakmici osigurala plasman u četvrtfinale, a Švicarcima ostaje utjeha da su se od Lige prvaka oprostili pobjedom, njihovom trećom u gostima u ovoj sezoni elitnog europskog klupskog natjecanja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY - BASEL 1-2 (1-1)

MANCHESTER. Stadion: City of Manchester - 50.000 gledatelja; Sudac: Pavel Kralovec (Češka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Gabriel Jesus (8), 1-1 Elyounoussi (17), 1-2 Lang (71)

Žuti kartoni: Gabriel Jesus (Man. City); Lacroix (Basel)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: -

MANCHESTER CITY: Bravo - Danilo, Stones, Laporte, Zinčenko - Gundogan (od 66. Diaz), Yaya Toure, Foden (od 89. Adarabioyo) - Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BASEL: Vaclik - Suchy, Frei, Lacroix - Lang, Serey Die, Zuffi, Riveros - Bua (od 68. Stocker), Oberlin (od 74. van Wolfswinkel), Elyounoussi

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo