VIDEO: / Kakva luda utakmica: Šokantna zadnja minuta donijela veliko slavlje!

Nogometaši Švicarske u ludoj su utakmici protiv Ekvadora došli do pobjede rezultatom 2:1. I to golom u posljednjoj minuti susreta.

15.6.2014.
15:55
VOYO logo

Švicarska: Benaglio, Lichtstenier, Von Bergen, Inler, Xhaka, Behrami, Rodriguez, Stcker, Drmić, Djurou, Shaqiri.

Ekvador: Dominguez, Guaga, Erazo, Paredes, Noboa, Montero, W. Ayoi, Caicedo, E. Valencia, A. Valencia, Gruezo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 E. Valencia (22.), 1:1 Mehmedi (48.), 2:1 Seferović (93.)

Švicarska je bolje otvorila utakmicu protiv Ekvadora. Reprezentacija koju vodi iskusni Ottmar Hitzfeld, stručnjak koji je nakon nastupa na Mundialu najavio kraj svoje bogate i uspješne trenerske karijere, imao plan slomiti Ekvador što je prije moguće. To se dogodilo prvi puta tek u 16. minuti kada je Shaqiri odlično prošao kroz sredinu i opalio s ruba šesnaesterca, ali pucao je ravno u vratara Ekvadora Domingueza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda šok za Švicarsku. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane, Enner Valencia bio je najviši u skoku i s pet metara glavom poslao loptu u mrežu za iznenađujuće vodstvo Ekvadora.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska se tu probudila i prebacila u viši stupanj prijenosa. U 36. minuti Inler je snažno pucao s dvadesetak metara iskosa, ali Dominguez uspijeva odbiti u korner.

Na kraju prvog poluvremena statistika je bila na strani Švicaraca. Posjed lopte je bio 60:40 u njihovu korist, kao i u udarci prema golu (7:3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je Hitzfeld svašta imao za kazati svojim igračima koji i nisu baš najbolje reagirali. I očito su ih riječi njemačkog stručnjaka vratile u život. Na samom početku drugog poluvremena (48. minuta) Rodriguez je nabacio iz kornera, a najviši u skoku bio je Mehmedi koji s pet metara šalje loptu iza leđa Domingueza.

Nastavila je Švicarska sa napadima ali Ekvador nije ostajao dužan. U 59. minuti Enner Valencia je odlično izbacio svog čuvara, opalio s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla malo iznad grede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 65. Montero je zavaljao Lichtsteinera na lijevo strani, pucao iz vrlo teške situacije, ali vratar Benaglio ke izbio u korner. Švicarska je zaprijetila u 73. minuta uzevši loptu Ekvadorcima na centru, povukla je brzu kontru preko Mehmedija koji je potom dao loptu na lijevu stranu za Shaqirija koji s desetak metara iskosa pogađa vanjski dio mreže

U 87. je Arroyo je opalio s dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali Benaglio uspijeva obraniti njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, u 93. minuti, minutu prije kraja, veliko veselje Švicaraca. Ekvador je imao čistu šansu za pobjedu, da bi se društvo iz zemlje satova i čokolade spasilo klizečim startom u zadnjem trenutku i u rekontri je Rodriguez prošao po lijevoj strani, poslao oštru loptu na pet metara od gola, a Seferović ju je potom zakucao u mrežu Ekvadora!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo