DISCIPLINSKE ODLUKE / Teška kazna Osijeku zbog skandiranja navijača na derbiju

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Ovaj put za razliku od mnogih prijašnjih slučajeva najveća svota ne ide iz blagajne Hajduka

7.2.2024.
17:34
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 21. kola. Ovaj put najveća svota ne ide iz blagajne Hajduka. Priopćenje je objavljeno na stranici HNL-a, a prenosimo ga u cijelosti:

Image
STIGLE KAZNE /

Disciplinski sudac HNL-a kaznio četiri prvoligaša: Hajduk opet najviše mora platiti

Image
STIGLE KAZNE /

Disciplinski sudac HNL-a kaznio četiri prvoligaša: Hajduk opet najviše mora platiti

"HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 21. kola Osijek - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na sjevernoj tribini, u 36. minuti zapalili šest baklji, pet topovskih udara i dvije dimne naprave, u 61. minuti zapalili trideset baklji, aktivirali jedan topovski udar i dvije dimne naprave te u 66. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.600 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 21. kola Osijek - Hajduk domaći navijači (Kohorta) u 74. minuti na južnoj tribini zapalili dvadeset pet baklji i šest dimnih naprava, dok su gostujući navijači (Torcida) na sjevernoj tribini u 36. minuti zapalili šest baklji, pet topovskih udara i dvije dimne naprave, u 61. minuti zapalili trideset baklji, aktivirali jedan topovski udar i dvije dimne naprave te u 66. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 6.300 eura.

Kažnjen je i zato što su domaći navijači (Kohorta) na južnoj tribini u šestoj minuti skandirali “Ubij, ubij tovara, tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 9.800 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 21. kola Dinamo - Gorica domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 34. minuti zapalila jednu baklju, u 35. minuti jednu baklju te od 75.do 76. minute zapalila sedam baklji i jednu dimnu kutiju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.200 eura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo