fantastična večer Lige prvaka / Tottenham preživio ofenzivu u neviđenoj drami na Etihadu, Liverpool lagano do polufinala LP

Image
Foto: AP images

Raheem Sterling mislio je da će postati heroj Etihada u, no 5:3 je na semaforu stajalo samo dok se nije oglasio VAR

17.4.2019.
22:50
AP images
VOYO logo

Apsolutno nogometno ludilo. Ne može se riječima puno bolje opisati ono što se na travnjaku stadiona Etihad događalo u početnih 20-ak minuta uzvratne utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja i Tottenhama.

Pomalo su Spursi podigli obrve nogometnih fanova svojom pobjedom u prvoj utakmici i bilo je jasno da će Manchester City jurišati kod kuće po uvjerljivu pobjedu. Tako je to i izgledalo kad je Raheem Sterling u 4. minuti susreta pogodio za vodstvo Građana, no samo šest minuta kasnije već je Tottenham vodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još režiseri nisu do kraja ni izvrtili snimku lijepog podotka Sterlinga, a već su morali premotavati pogodak Korejca Sona koji je u 7. minuti nakon pogreške obrane udarcem s ruba kaznenog prostora pronašao mrežu Cityja. 

Nije to bilo sve. Son je opet sa svojim suigračima slavio pogodak u 10. minuti kad je iz slične pozicije pogodio za vodstvo Spursa i šok na Etihadu. Istini za volju, bila su to jedina dva udarca Tottenhama u okvir gola pa je City, znajući koliki je posao pred njima, morao jurišati po nove golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardo SIlva poravnao je rezultat samo minutu nakon Sonovog drugog pogotka, a Raheem Sterling u 21. minuti vratio je rezultat na stranu građana, kad je na drugoj stativi dočekao i zakucao asistenciju Kevina De Bruynea. I tako je završilo ludih 20 minuta na Etihadu.

Mreže su mirovale do kraja prvog poluvremena, ali u drugom se Tottenhamova prva zatresla. Sergio Aguero zabio je na asistenciju De Bruynea za 4:2. No, Mauricio Pochettino izvukao je jokera s klupe u liku španjolskog veterana Fernanda Llorentea. Nekadašnji as Athletic Bilbaa odužio mu se pogotkom za 4:3 u 73. minuti i novi šok na Etihadu. Treba odati počast i Trippieru koji je iz kornera uputio sjajnu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice uslijedila je ofenziva Cityja u kojoj je najbliže pogotku stigao Ilkay Gundogan čija je lopta s pet metara otišla iznad grede. Nije Guardioli pomoglo ni uvođenje Leroya Sanea umjesto beka Benjamina Mendyja.

Raheem Sterling mislio je da će postati heroj Etihada u posljednjim trenucima utakmice, no 5:3 je na semaforu stajalo samo dok se nije oglasio VAR i poništio Cityjeve nade u osvajanje Lige prvaka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Efikasni Redsi

A dok se prava drama odvijala na Etihadu, Liverpool je na sebi svojstven način odrađivao posao na Dragau kod Porta. Jurgena Kloppa nije zanimala pretjerano dominacija u posjedu pa je njega i šanse prepustio Portugalcima koji to nisu na pravi način znali iskoristiti.

Ali je zato Liverpool znao iskoristiti rupe koje su nastale njihovim jurišanjem po pobjedu. Redom su zabijali Mane, Salah, Firmino pa Van Dijk. Četiri udarca u okvir pretvorili su u četiri pogotka i lagani prolaz za Redse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne bi Porto pao bez ispaljenog metka pobrinuo se Militao koji je u dvije četvrtfinalne utakmice bio jedini strijelac za Portugalce.

Svi se sudionici polufinala Lige prvaka znaju, a tamo će se sastati Barcelona i Liverpool te Tottenham i Ajax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, uzvratne utakmice četvrtfinala

Manchester City - Tottenham 4:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto - Liverpool 1:4

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo