Splićani, sretno, i neka vam pomogne dragi Bog!

U Splitu su odahnuli, Hajduku je skinuta suspenzija i utakmica Superkupa protiv Dinama na Maksimiru ove subote će se ipak igrati. Splićanima sada ostaju samo slatke američke brige.

4.7.2013.
15:12
VOYO logo

Ključno pitanje glasi: Trebaju li Splićani prodati Hajduk Amerikancima koji su za klub i službeno ponudili 230 milijuna kuna? Odgovora za i protiv ima mali milijun.

Ukoliko bi Hajduk na koncu bio prodan Amerikancima, dug splitskoga kluba preko noći bi bio saniran. Kako su najavili bogati biznismeni sa Zapada, blagajnu Grada Splita obogatili bi za cca 150 milijuna kuna, a dugovi Hajduka, koji se vuku dugi niz godina, nestali bi već sutradan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom Amerikanaca definitno bi se barem na početku spriječila rasprodaja golobradih mladića, koje Bijeli posljednjih godina moraju prodavati gotovo u bescjenje kako bi klub opstao. Klub bi u tom smjeru definitno poradio na vraćanju starog imidža, s tim bi morao biti konkurentniji u Prvenstvu i Europi, što bi značilo da u poljudsku svlačionicu trebaju stići i neka renomiranija igračka imena. Klub bi bio definitivno iz dana u dan sve profesionalniji, a prema najavama imao bi i bolje uvjete rada za sve dobne kategorije. Sve bi to, također, bio jak mamac za sponzore.

Jedna od ključnih stvari u cijeloj priči bila bi renovacija Poljuda, koji je s godinama sve derutniji i sve više propada, a u gradskoj blagajni za takav pothvat jednostavno nema novaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge bi pak strane Hajduk pao u ruke vlasnika o kojima se ne zna mnogo i čije prave namjere nitko ne može prokljuviti. Ljubav prema bijeloj boji u ovoj priči sigurno nema svoje mjesto, to je valjda jasno, a gdje je računica Amerikanaca ovog trenutka možemo samo nagađati. O svakom bi potezu Hajduka ubuduće odlučivali Amerikanci, pa makar se Splićani i Torcida njihovom odlukom nikako ne slažu. Novci koje nude Amerikanci trenutni su spas za Hajduk, ali i veliki rizik.

Ono što se u Splitu priča sotto voce navodno je da Amerikance Hajduk previše i ne zanima, već nekretnine u vlasništvu kluba s kojima imaju potpuno drugačije planove, a najinteresantniji u cijeloj priči im je Poljud, kojeg bi s vremenom također otkupili od Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je stvarna istina, Splićani će saznati tek ako se upuste u rizik i bogatim vlasnicima predaju u ruke stogodišnju tradiciju kroz koju je prošlo tisuće i tisuće ljudi, što na terenu što na tribinama Starog placa i Poljuda.

Odluku treba donijeti brzo i mora biti ona prava, zato... Splićani, sretno, i neka vam pomogne dragi Bog!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo