TRENER KOJI OBOŽAVA RAKITIĆA PREUZIMA ŠPANJOLSKOG VELIKANA: / 'Ako Ivan želi dogodine igrati kod nas, samo neka dođe'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativac ima još jednu godinu ugovora s Barcelonom. No nije nemoguće da Kataloniju napusti već ovog ljeta. Zainteresiranih ima napretek

20.7.2020.
14:09
Profimedia
VOYO logo

Vodeći španjolski sportski dnevni listovi Marca i AS objavili su kako je Unai Emery još u ožujku, prije izbijanja pandemije koronavirusa, potpisao predugovor s tamošnjim prvoligašem Villarrealom kojega bi trebao voditi od sljedeće sezone.

Do trenutka kada je sezona prekinuta Villarreal je držao osmo mjesto na ljestvici, no sa sedam pobjeda u 11 kola nastavka sezone momčad je pod vodstvom Javija Calleje stigla do pete pozicije na kraju prvenstva i izborila nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAKITIĆ POVUKAO POTEZ KOJI SE OČEKIVAO OD MESSIJA: /

'Sezona još nije gotova. Pred nama je još jedan važan cilj!'

Image
RAKITIĆ POVUKAO POTEZ KOJI SE OČEKIVAO OD MESSIJA: /

'Sezona još nije gotova. Pred nama je još jedan važan cilj!'

Potencijalno ujedinjenje

"Ne znam kakva je moja budućnost, ali imam čistu savjest jer sam učinio sve kako bih izvukao najbolje iz ove momčadi i mogu hodati uzdignute glave. Prvo bi klub trebao razgovarati sa mnom, ja imam ugovor i oni bi trebali ili potvrditi ili demantirati ove navode", rekao je Calleja nakon 4:0 pobjede protiv Eibara u posljednjem kolu u nedjelju navečer.

Emery je svoje najveće trenerske uspjehe ostvario kao trener Seville s kojom je tri godine zaredom osvajao Europsku ligu (2014, 2015, 2016) nakon čega je dobio bogati angažman u PSG-u kojega je vodio dvije sezone i s kojim je osvojio jedan naslov prvaka Francuske (2018) uz po dva Kupa i Liga kupa. U ljeto 2018. godine Emery je preuzeo Arsenal s kojim je lani stigao do finala Europske lige, ali je u studenome prošle godine dobio otkaz nakon niza od sedam utakmica bez pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No postoji tu i skrivena strana priče. Emery je, dok još nije imao posao, pričao o Ivanu Rakitiću za kojeg je rekao da je najbolji kapetan kojeg je kad trenirao. Podsjetimo, Rakitić i Emery su surađivali u Sevilli koja je bila puno opasnija od ove današnje.

S druge strane, Villarreal nije skrivao želju za dovođenjem Rakitića u koronapauzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bude li iduće godine htio doći u Villarreal, tu smo”, izjavio je Fernando Roig, predsjednik Villarreala.

Hrvatski reprezentativac ima još jednu godinu ugovora s Barcelonom. No nije nemoguće da Kataloniju napusti već ovog ljeta. Zainteresiranih ima napretek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo