TRENIRAO JE MODRE I FENER, SAD PORUČUJE: / 'Bio bih sretniji da Dinamo pobijedi nekoga tko je pravi, a za mene će uspjeh biti kada...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Klub kakav je Dinamo morao bi barem svake tri godine igrati europsko proljeće'

29.11.2018.
15:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Bogata je bila trenerska karijera nekadašnjeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Otto Barić kroz nju je sjedio i na klupama dvaju večerašnjih suparnika u utakmici Europske lige, zanimljivo sezonu za sezonom. Dvostruku krunu uzeo je sa Dinamom u sezoni 1996/97, sezonu potom Fenerbahçe je zauzeo drugo mjesto ljestvice s četiri boda zaostatka u odnosu na šampionski Galatasaray.

Pred susret u Europskoj ligi u kojem je Dinamu dovoljan bod za prvo mjesto ljestvice skupine D, a time bi hrvatski prvak kao pobjednik grupe ušao u ždrijeb šesnaestine finala natjecanja, Barić je za Večernji list analizirao maksimirsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

15.12.2008.,Zagreb,Hrvatska - Maksimirski stadion. U Plavom salonu Dinamova stadiona odrzana je komemoracija za najvecu "plavu devetku" Drazana Jerkovica, koji je preminuo 09.12. u 72. godini.Otto Baric Photo Slavko Midzor/24sata

'Proljeće' mora dolaziti češće

"Ovaj Dinamo je dobar. Ostavio je prolazak u europsko proljeće i to je uspjeh. No znate, mislim da bi klub kakav je Dinamo morao barem svake tri godine igrati europsko proljeće, napraviti pravi rezultat. Današnji Dinamo je čvrst, dobro je vođen", veli Barić pred ogled protiv Fenera koji muku muči u turskom prvenstvu.

Naime, klub koji ima rekordnih 28 naslova u Turskoj, trenutačno je na 15. mjestu poretka u turskom prvenstvu. Osvojenih 13 bodova iz isto toliko utakmica znače i da je slavni Fener tek bod udaljen od pada u drugu tamošnju ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Feneru rade greške

"Nije lako tamo raditi, znam kako je trenerima u Feneru, slično kao u Bayernu, dovedu trenera i očekuju da će on pritisnuti gumb i da će momčad proigrati i raditi rezultate, uprava kluba radi zbog toga veliku grešku jer dovesti trenera ne znači da će odmah doći i rezultati, treba proći neko vrijeme rada. Eto gledam Liverpool i Kloppa. Mogu oni izgubiti, ali dovode igrače ciljano, tražio je i dobio golmana i stopera. I ako u zimi dovedu još jednog pravog igrača, mogu biti prvaci Engleske. Fener ima skupih i poznatih igrača, ali kod njih očito puno toga ne štima. Pa petnaesti su u prvenstvu, a imaju jako zahtjevnu publiku koja ne priznaje ništa osim pobjeda."

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Bio bih sretniji...'

"Dinamo je danas kao momčad jači od Fenerbahçea, ostvario je svoje ciljeve, ali se njima ne treba zadovoljiti. Prolazak skupine je uspjeh jer ga nije bilo desetljećima, ali za mene će pravi uspjeh biti kad Dinamo uđe među osam najboljih u tom natjecanju. Na dosad učinjenom plavima moramo čestitati i želim im puno sreće i dalje u tom natjecanju. I danas oni mogu biti bolji od Fenera. Dobro poznam turske momčadi, a taj Trabzonspor je vrlo lako, ne slučajno, ili na sreću, dobio Fenera", poručuje Barić kazujući i da je ovaj 'Dinamo s novim igračima postao momčad', uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fener doista nije pravi i to je šteta, koliko god je to Dinamu možda lakše, ja bih bio sretniji da je Dinamo pobijedio nekoga tko je pravi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo