UOČI UTAKMICE S MAĐARSKOM, NAVIJAČKI SUKOB U BUDIMPEŠTI: / Dvije grupe probale napasti naše navijače, intervenirala i policija

Image
Foto: Balkanski navijači

Grupa od 20-ak hrvatskih navijača koji su doputovali u Mađarsku iz Mostara i okolice, te pripadaju navijačkoj grupi 'Ultras Mostar', uzvratili su napad

24.3.2019.
14:07
Balkanski navijači
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od 18.00 na Groupama Areni igra 2. kolo skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020 protiv Mađarske, a web site "Balkanski navijači", portal koji prati navijačka događanja i subkulturu u regiji i ostatku Europe i svijeta gdje gostuju balkanske navijačke grupe, javlja kako je u subotu u Budimpešti, tijekom dana i u večernjim satima, došlo do nekoliko manjih sukoba između Mađarske i Hrvatske.

Image
HRVATSKI NAVIJAČI OKUPIRALI CENTAR BUDIMPEŠTE: /

Nema više ulaznica i to je - problem

Image
HRVATSKI NAVIJAČI OKUPIRALI CENTAR BUDIMPEŠTE: /

Nema više ulaznica i to je - problem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Vasasa i Ujpesta

Grupa navijača Vasasa i Ujpesta udruženim snagama pokušala je napasti navijače Hrvatske, međutim policija je spriječila sukob, napravila obruč oko gostujućih navijača i tom prilikom uhvatila nekoliko domaćih nogometnih huligana.

Image

Nakon toga grupa od 20-ak hrvatskih navijača koji su doputovali u Mađarsku iz Mostara i okolice, te pripadaju navijačkoj grupi "Ultras Mostar", uzvratili su napad ali i njih je policija vrlo brzo smirila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se oko 1500 navijača navijača

Hrvatski navijači okupljaju se u mađarskoj metropoli od jučer poslijepodne, a utakmicu u dobrom raspoloženju čekaju u gradskim kafićima. Groupama Arena na kojoj se igra utakmica je rasprodana, a očekuje se da će Hrvatsku bodriti oko 1500 navijača. U Budimpeštu je došlo puno više navijača nego što je ulaznica pa se brojni navijači po gradu raspituju kako da dođu do njih.

HNS je dobio oko 1.300 ulaznica od 23.700 mjesta koliko je kapacitet ovog predivnog stadiona na kojem utakmice igraju Ferencvaros i mađarska reprezentacija. S obzirom na blizinu Budimpešte, interes je bio daleko veći pa je u grad doputovalo i nekoliko stotina navijača bez ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatian fans cheer on their national football team as they play against Hungary in the Ferenc Szusza stadium in Budapest on May 31, 2008 during a warm-up match prior to the Euro 2008. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Očekuje se kako će tijekom današnjeg dana u gradu biti prisutan veliki broj policije kako ne bi došlo do neželjenih scena, kakve su viđene jučer. Hrvatski nogometni savez je uoči utakmice objavio upozorenje navijačima pozvavši ih na fair-play' i korektno navijanje.

Mađari su također objavili priopćenje kako se treba ponašati. Vrijedi spomenuti kako će oko stadiona Groupama Arena prije, za vrijeme i nakon utakmice vladati i posebna regulaciju prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo