TUDOR I STANIĆ KRENULI U PRVU VEĆU TRANSFER-AKCIJU: / Ovaj već zaboravljeni Hrvat trebao bi biti prvo pojačanje Hajduka

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ovaj prekaljeni 29-godišnjak trenutno vrlo dobro igra u poljskoj Jagielloniji

8.1.2020.
9:53
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako Hajduk pod novim vodstvom Igora Tudora, Marija Stanića i Ivana Kepčije, nešto opreznije i pomnije skautira potencijalna pojačanja. Nažalost, splitska momčad proteklih se sezona zaista nije proslavila pojačanjima, malo koji je novopridošli igrač zadovoljio i opravdao uložen novac, a novi trio ima zadatak dovesti istinska pojačanja, a ne tek toliko nekog igrača koji će pokrpati rupe i to još po mogućnosti stranca koji mora proći poduži proces prilagodbe.

Stoga, Hajdukovo prvo pojačanje trebao biti biti domaći dečko, koji zapravo već dugo vremena ne igra u Hrvatskoj. Riječ je i braniču Ivanu Runji. Ovaj prekaljeni 29-godišnjak trenutno vrlo dobro igra u poljskoj Jagielloniji i dobro je poznat sportskom direktoru Ivanu Kepčiji koji ga poznaje još iz vremena kada je tu dužnost imao u varšavskoj Legiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

02.05.2019, Warszawa, pilka nozna, Totolotek Puchar Polski, final, Jagiellonia Bialystokk - Lechia Gdansk, N/z Ivan Runje (Jagiellonia), Tomasz Makowski (Lechia), fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik -----

02.05.2019, Warszawa, football, Polish FA Cup final, Jagiellonia Bialystok - Lechia Gdansk In the picture: Ivan Runje (Jagiellonia), Tomasz Makowski (Lechia), fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto, Image: 430507891, License: Rights-managed, Restrictions: *** Poland OUT ***, Model Release: no, Credit line: Foto Olimpik / ddp USA / Profimedia

Mogli ga dobiti besplatno

Runje je već više od tri godine u Poljskoj, udomaćio se, ustalio u momčadi i isprofilirao se u pouzdanog stopera koji vrijedi otprilike milijun i pol eura. Međutim, sada bi ga u svojim redovima htio Hajduk. Zanimljivo je kako je splitski div već odavno mogao dobiti Runju i to besplatno, čovjek je prije osam godina kada je prošao na probi, ali se na kraju ipak nije uspio izboriti za ugovor s Hajdukom pa je prešao u danski Nordsjaelland. Kasnije je još igrao na Cipru u Omoniji, ali definitivno je sazrio i izgradio se u Poljskoj.

Ove sezone u Jagielloniji ga vodi bivši trener Dinama, Ivajlo Petev, a standardni mu je član prve momčadi te je skupio 17 nastupa u kojima je upisao dva gola i jednu asistenciju. Koliko će ga Hajduk platiti? Iako vrijedi oko milijun i pol, za vjerovati je kako će ga platiti nešto manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo