TUŽAN KRAJ VELIKE PRIČE: / Rooney skinut s popisa putnika, Manchester United ga pušta potpuno besplatno

Image

Čini se da je nakon 13 godina došao kraj ljubavi između Manchester Uniteda i Waynea Rooneyja (31).

5.7.2017.
8:49
VOYO logo

Prema pisanju The Suna, Rooney je skinut s popisa Unitedovih putnika na američku turneju i već do kraja ovog tjedna bi se trebao realizirati njegov transfer na Goodison Park. Iako ima još dvije godine ugovora s Manchesterom, klub ga je spreman pustiti bez odštete kako bi se oslobodio njegove plaće od 300.000 funti tjedno.

Ne želi u Kinu

Rooney je u prošloj sezoni prestigao legendarnog Bobbyja Charltona i danas je s 253 pogotka najbolji strijelac u klupskoj povijesti. No, njegova je forma posljednjih nekoliko sezona u velikom padu i postalo je jasno da ga se klub želi riješiti. Tu je nastao problem jer pravih ponuda nije bilo: u američkom MLS-u nema zainteresiranih, a Rooney nije želio seliti obitelj u Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedina se opcija nametnuo povratak u Everton, ali klub iz Liverpoola nema namjeru platiti veliku odštetu. Zato je očito Unitedu jedino preostala opcija da svoga kapetana pusti besplatno, ali se barem oslobodi velikog tereta njegove plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Sun piše da će Rooney potpisati dvogodišnji ugovor uz opciju produljenja suradje na još jednu sezonu. U Evertonu bi mu partner u napadu mogao biti sadašnji Arsenalov napadač Olivier Giroud kojeg plavi iz Liverpoola također nastoje privući na Goodison Park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo