U EUROPI MU NITKO NIJE RAVAN: / Svi pričaju o Ronaldu i Messiju, a pogledajte što je ovaj majstor napravio u posljednjih deset godina

Image
Foto: Screenshot

Osvojio je sve što je mogao, ali nikada nije dobio priznanje kakvo zaslužuje

26.12.2019.
11:29
Screenshot
VOYO logo

Malo je veznih igrača koji su poput SergijaBusquetsa obilježili posljednju dekadu u svjetskom nogometu, a da mu je toliko malo pažnje posvećeno. Xavi, Iniesta I Luka Modrić sigurno su trojica veznih igrača o kojima se najviše pisalo u tom periodu. U njihovoj sjeni ostao je pak čovjek koji je većinu vremena čuvao leđa Iniesti i Xaviju, a poslije i njihovim nasljednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u ligama petice

Međutim, u cijelom tom razdoblju vezni red jednog od najjačih klubova na svijetu bio je nezamisliv bez Busquetsa. A taj je igrač, izračunali su vrijedni statističari iz Opte, u posljednjih deset godina imao 23 014 pokušaja dodavanja. Više nego ijedan igrač u najboljih pet nogometnih liga na svijetu.

Ovaj 31-godišnjak debitirao je za prvu momčad Barce u jesen 2008. godine. Od tada je u svoju kolekciju trofeja popunio s osam naslova prvaka, šest Kupova kralja, isto toliko španjolskih Superkupova, tri Lige prvaka, te po isto toliko Uefinih Superkupova i Svjetskih klupskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I s reprezentacijom se proslavio. Osvojio je 2010. naslov svjetskog prvaka, a dvije godine poslije postao je europski prvak. Unatoč svemu tome nikada nije dobio neko veće individualno priznanje. Nikada nije bio niti u Fifinoj momčadi godine što je zaista sramotno za takvog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo