Umag poput Rija i Barcelone!

Prvi put u Hrvatskoj, u uvali sportskog centra Stella Maris u Umagu, 28. i 29. lipnja održat će se prijateljski međunarodni turnir u nogometu na pijesku Umag Beach Soccer Masters 2013.

4.6.2013.
17:46
VOYO logo

Uz europske reprezentacije svjetskih A i B skupina iz Njemačke, Nizozemske, Bugarske i Mađarske, prvi će se puta predstaviti hrvatska selekcija nogometaša na pijesku.

Tako će pod hrvatskom zastavom na umaškom pijesku zaigrati mlade nade ovog budućeg olimpijskog sporta koje je okupio izbornik Robert Grdović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet na pijesku ili plažni nogomet jedan je od najbrže rastućih sportova u svijetu. Prvi je puta organizirano igran 1992. godine u Rio de Janeiru, dok je danas prerastao u međunarodnu disciplinu pod okriljem FIFA-e za koju se očekuje da bude uvrštena u službeni program Olimpijskih igara 2016., tamo otkud je potekao, u Brazilu.

Ekipu čini pet igrača, dok teren, znatno manji od onoga za standardni nogomet, omogućuje pogotke sa svake pozicije, što igru čini dinamičnom i brzom – prosječno se svake treće minute zabije gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica zato i traje kraće – igra se u tri dijela po 12 minuta. Pijesak nameće potpuno drugačiji stil igre, pun improvizacije, a obuća je zabranjena!

Po uzoru na plaže Rija, Miamija, Monaca, Barcelone i Dubaija, u pješčanoj uvali Stella Marisa, u posebno podignutoj nogometnoj areni, osim u prijateljskim susretima, posjetitelji će se zabavljati u cjelodnevnim igrama na pijesku s bogatim nagradama te na Beach Party-jima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir u nogometu na pijesku dio je međunarodnog natjecanja pod zajedničkim nazivom Umag Beach Games 2013 koje se održava u Umagu, a pod pokroviteljstvom Istraturista, Grada Umaga i TZ Umag. Organizacijom ovog natjecanja Umag je još jednom potvrdio svoju poziciju grada sporta, a odmjeravanje snaga u rukometu, odbojci i nogometu na pijesku bit će idealan uvod u ljetnu sezonu zabave i opuštanja.

Za sve posjetitelje, navijače domaće selekcije, kao i turiste koje će bodriti vlastite reprezentacije ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo