Mamiću stigla šamarčina iz UEFA-e: Dinamo razmišlja o tužbi!

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je zagrebački Dinamo s 25.000 eura zbog navijača koji je istrčao na teren na Red Bull Areni i nakratko prekinuo utakmicu između Salzburga i Modrih u 3.

20.11.2014.
8:44
VOYO logo

Vrlo se nesretnim pokazao taj Salzburg za Zagrepčane ove sezone. Osim što je u spomenutoj utakmici Dinamo izgubio s 4:2, a dva tjedna kasnije u Maksimiru s još uvjerljivijih 5:1, zbog incidenta u Mozartovom gradu će prvi put ove sezone morati platiti i kaznu. Iako za istrčavanje navijača na travnjak odgovornost svakako ide i na dušu organizatora, UEFA-inu će financijsku sliku popraviti Modri.

No, prema pisanju Sportskih novosti, ovaj bi se slučaj mogao pretvoriti u presedan jer u maksimirskom klubu ozbiljno razmišljaju o pokretanju postupka za nadoknadu štete, odnosno o sudskoj tužbi protiv navijača koji je izazvao prekid. Njegov je identitet poznat jer ga je austrijska policija odmah procesuirala, tako da pravni postupak ne bi bio kompliciran ako se u Dinamu odluče na tu opciju. Nadoknadili bi time financijsku štetu koja im je nanesena, a ujedno bi poslali i poruku navijačima da im se slične ekshibicije nimalo ne isplate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.footballtube.com/embed/salzburg-4-2-dinamo-zagreb--europa-league-highlights--23-10-2014

Dinamo bi primjer mogao naći u Danskoj gdje je jedan navijač 2007. utrčao na teren i prekinuo kvalifikacijski dvboboj između domaćina i Švedske. UEFA je Danski nogometni savez kaznila zabranom igranja dviju utakmica kod kuće, ali čelnici saveza nisu to mirno promatrali, već su pokrenuli civilnu tužbu protiv izgrednika koji je na kraju morao u zatvor na 20 dana, a uz to je platio i 250.000 eura kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo