UEFA OBJAVILA FINALISTE: / Tko će od ove trojice postati europski igrač sezone?

Image
Foto: AFP

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je u srijedu trojicu finalista između kojih će biti izabran najbolji igrač u sezoni 2014/15.

12.8.2015.
17:23
AFP
VOYO logo

Među trojicom najboljih očekivano su 'vječni' finalisti Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a ovaj put im se pridružio Barcelonin urugvajski napadač Luis Suarez. Pobjednik će biti objavljen 27. kolovoza uoči ždrijeba grupne faze Lige prvaka.

Nitko iz Juventusa

Ronaldo je nagradu osvojio prije godinu dana, ali ovom prilikom nije favorit i malo je vjerojatno da će obraniti naslov budući da je njegov Real Madrid ostao bez ijednog važnijeg trofeja. Favoriti dolaze iz europskog prvaka Barcelone, a bilo bi iznenađenje da laureat ne bude Messi koji je ovo priznanje dobio u sezoni 2010/11. Suarez jedini od ove trojice nikad nije osvajao ovu nagradu, štoviše nikad nije bio ni u velikom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je UEFA prije nekoliko tjedana objavila popis desetorice kandidata za nagradu, na njemu su bila petorica igrača europskog doprvaka Juventusa (Buffon, Pirlo, Vidal, Tevez, Pogba), ali nijedan od njih se nije probio u finale, baš kao ni Neymar (Barcelona) i Eden Hazard (Chelsea).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo