UEFA OBJAVILA MOMČAD EURA: / Prvi put u povijesti najbolji igrač ne dolazi iz pobjedničke reprezentacije

Image
11.7.2016.
16:29
VOYO logo

Nogometaš madridskog Atletica završio je prvenstvo sa šest postignutih pogodaka i naslovom najboljeg strijelaca, a UEFA je u ponedjeljak potvrdila da ga je njezin žiri izabrao i za najboljeg igrača. Prvi je to put otkad je uvedena ova nagrada da najboljim igračem nije proglašen član pobjedničke momčadi. No, stručni je žiri očito procijenio da se kod novih europskih prvaka Portugalaca nijedan pojedinac nije posebno izdvojio, pa je priznanje završilo u rukama Griezmanna, dvostrukog strjelaca u polufinalnoj pobjedi protiv Njemačke (2-0).

Bez Balea

UEFA-in žiri koji su činili Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milošević, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Gines Melendez i Jean-Paul Brigger izabrao je i najbolju momčad prvenstva, a prilično je iznenađenje da u njoj nije bilo mjesta za Velšanina Garetha Balea, za mnoge jednog od najboljih igrača turnira. U momčadi turnira našla su se četvorica Portugalaca, trojica Nijemaca, te po dvojica Francuza i Velšanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na golu je Rui Patricio, obrambenu četvorku čine Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Pepe i Raphaël Guerreiro, središnji vezni su Toni Kroos i Joe Allen, trojac ispred njih čine Griezmann, Aaron Ramsey i Dimitri Payet, a u vrhu napada je Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo