GDJE JE NESTALA NOGOMETNA ROMANTIKA? / Klub hrvatskog reprezentativca donio nepopularnu odluku: Ligu prvaka neće igrati na svom stadionu, već u domu drugoligaša

Image
Foto: Profimedia

Debitantski nastup u Ligi prvaka nekim će navijačima ostaviti gorak okus u ustima...

6.7.2023.
12:55
Profimedia
VOYO logo

Union Berlin će u najelitnijem nogometnom natjecanju igrati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, inače domaćem terenu gradskog rivala Herthe. Iako su se mnogi navijači Uniona nadali kako će himna Lige prvaka zasvirati na njihovom kultnom stadionu, kojeg su renovirali vlastitim rukama, vodstvo kluba donijelo je odluku koja će neke rastužiti.

Image
SENZACIJA /

Union SG razbio Juranovićev Union Berlin i prošao u četvrtfinale Europske lige

Image
SENZACIJA /

Union SG razbio Juranovićev Union Berlin i prošao u četvrtfinale Europske lige

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović tako će sa svojom momčadi ''gostovati'' na domaćim utakmicama u Ligi prvaka, na stadionu kapaciteta gotovo 75 tisuća mjesta, što je puno više u odnosu na 22 tisuće koje ima njihov stadion An der Alten Forsterei. Naravno, kada se uzmu u obzir i sponzorske ulaznice, predstavnici UEFE te gostujući navijači, ova odluka nameće se kao sasvim logična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako, kao klub koji je nazivan kultnim, romantičnim i navijačkim, pomalo iznenađuje takva odluka, ali je i dokaz kako se u suvremenom nogometu mora pregristi neke stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nakon razmatranja brojnih argumenata, klupsko vodstvo odlučilo je da ćemo Ligu prvaka igrati na Olimpijskom stadionu, a Ligu prvaka za juniore na našem stadionu An der Alten Forsterei'', rekao je predsjednik Dirk Zingler.

Obzirom da klub ima 56 tisuća članova, htjeli su pružiti mogućnost svakom članu i navijaču Uniona da pohodi utakmice u najelitnijem nogometnom natjecanju. Uz to, prihodi bi mogli biti i do četiri puta veći nego na njihovom stadionu u Kopenicku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, usput će navijači imati priliku i ''bocnuti'' rivale, koji će nakon što Union ugosti velikana poput Bayerna, Reala, PSG-a ili možda čak Dinama, za vikend igrati protiv Elversberga ili Magdeburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo