UPOZORENJE I ZA HRVATSKE OPTIMISTE: / Ovako je Daily Mail 2007. procijenio današnji izgled engleske reprezentacije

Image
Foto: Screenshot

Koliko je nezahvalno prognozirati budućnost mladih sportaša, dokazuje primjer tabloida Daily Maila koji je 2007.

5.6.2016.
10:00
Screenshot
VOYO logo

Mnogi stručnjaci su uvjereni da Hrvatska ima zlatnu generaciju u mladićima koji su na lanjskom Svjetskom U-17 prvenstvu igrali u četvrtfinalu. Bilo je puno procjena da će Šemper, Moro, Brekalo i ostali za nekoliko godina nositi seniorsku reprezentaciju, ali da su takve prognoze itekako rizične, svjedoči i primjer iz Engleske.

Samo dvojica igrala za seniore

Nakon završetka gradnje novog Wembleyja 2007. godine Daily Mail se na pragu nacionalne nogometne euforije malo poigrao i napravio projekciju izgleda engleske reprezentacije 2016. godine. Smatrali su tada u ovom dnevnom listu da Engleska ima vrlo talentiranu generaciju koja bi vrhunac trebala doživjeti upravo na Euru u Francuskoj. No, od njihovih prognoziranih udarnih 11 na predstojećoj kontinentalnoj smotri neće biti - nikoga!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, VINCENZO PINTO

Theo Walcott

Štoviše, od svih navedenih igrača nastupe za seniorsku englesku reprezentaciju su ubilježili samo Theo Walcott i Micah Richards, ali i oni su u ovom trenutku daleko od nacionalne momčadi. Ostali danas uglavnom kruh zarađuju po engleskim niželigašima, a Robbie Threlfall, tadašnji član Liverpoola, danas više ni ne igra nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo