NISU GA ŠTEDJELI / Uragan reakcija na komentar Nenada Bjelice: 'Nemoj se izvlačiti na suđenje, nije ni korektno, ni pametno'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je odigrao remi bez pogodaka protiv Gorice te je propustio preuzeti prvo mjesto HNL-a nakon što su Dinamo i Hajduk također podijelili bodove

14.3.2022.
16:38
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Momčad Osijeka nije iskoristila priliku za preuzimanje prvog mjesta HNL-a. Ovog vikenda remizirali su s Goricom (0:0), nakon susreta nezadovoljan je bio trener Osječana Nenad Bjelica.

Image
SLIČAN PROBLEM IMA I HRVATSKA /

Gazzetta upozorila na veliki problem s Brozovićem. Primijetili su da se zbog Vatrenog Interu događa nešto veoma zabrinjavajuće

Image
SLIČAN PROBLEM IMA I HRVATSKA /

Gazzetta upozorila na veliki problem s Brozovićem. Primijetili su da se zbog Vatrenog Interu događa nešto veoma zabrinjavajuće

Nakon utakmice protiv Gorice, Bjelica je imao primjedbe na sudačke odluke. Dan kasnije oglasio se i putem Facebooka. Trener Osijeka isključen je s posljednje utakmice zbog prigovaranja sucu Anti Čuljku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta Bjelica je u TV-izjavi ponovno prigovorio Čuljku, ali na neizravan način. Nakon susreta istaknuo je da 'sudački kriterij posustaje, a da je Osijek preslab da na to utječe'.

Zna se što je govorio

U zapisniku utakmice otkriven je pravi razlog zašto je sudac Čuljak opomenuo trenera Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon završetka utakmice, na terenu za igru, prigovara glavnom sucu utakmice zbog ranije opomene te govori: 'Sram te bilo, znam gdje radiš i tko te poslao, ti si iz Zagreba, radiš u ZNS-u, netko te sigurno poslao'".

Bjelica je dan kasnije na svojem Facebook profilu poslao poruku kritičarima, citiravši nekadašnjeg američkog predsjednika Theodorea Roosevelta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji kritiziraju nisu bitni. Nije bitan čovjek koji ukazuje na to kako se onaj tko se bori spotakao ili gdje je onaj koji stvara mogao napraviti bolje. Zasluge pripadaju čovjeku koji je zapravo u areni, čije je lice umrljano prašinom i znojem i krvlju. Onome tko odvažno pokušava, koji griješi i iznova i iznova ne uspijeva; jer ništa nije postignuto bez pogrešaka i bez nedostataka. Onome tko se s velikim entuzijazmom i s velikom posvećenošću daje za vrijednu stvar. Onome tko na kraju doživi trijumf velikih dostignuća ili tko doživi neuspjeh u pokušajima da ostvari velike stvari. Njegovo mjesto nikad neće biti uz one bojažljive duše koje ne znaju ni za pobjedu ni za poraz", stoji u objavi hrvatskog stratega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javili se navijači

Ispod njegove objave javili su se mnogi pratitelji s komentarima, ponajviše je bilo navijača Osijeka.

"Je l' Roosevelt trenirao Osijek? Znamo mi da Vama nisu bitni kritičari s tribine, ali niste ni Vi nama bitni, jer nas zanima isključivo Nk Osijek. Znaš, mi ne dobivamo masnu plaću da bi Vas gledali, a opet imamo puno više posvećenosti i entuzijazma od ekipe na terenu, čast iznimkama. Kada nitko ne bude kritizirao, bit će ljudima svejedno jeste li 2.ili 9.", "Ne daj Bože da se da kritika. Onda ne trebamo ni mi navijači dolaziti na stadion. Igrajte pred praznim tribinama takvu igru kakvu već igrate par utakmica i sve super", "Uz svo dužno poštovanje, kao treneru i nekadašnjem igraču nemoj se izvlačiti na suđenje. Nije korektno a niti pametno prema navijačima Osijeka", samo su od nekih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i onih koji pružaju punu podršku:

"Trošiš energiju na nebitno. Kritičara je uvijek bilo i bit će. Svako od nas koji redovno dolazimo na tribinu smo najveći kritičari i najveći obožavatelji. To je čak više vezano uz emociju, negoli uz racionalno razmišljanje. Podrška nije upitna!", "Lega samo naprijed…. Ti si s ovom ekipom nešto najbolje što se klubu desilo u svojoj povijesti!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki se pak nisu slagali s njegovim odlukama na terenu:

"Brate, Mijo Caktaš ti igra zadnjeg veznog a ti nama prodaješ jeftine pamflete…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo