Sudac je kao da ga je birala Hrvatska: 'Sjajno! Nema boljeg!'

Utakmicu trećeg kola skupine A Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Meksika sudit će Uzbekistanac Ravšan Irmatov.

21.6.2014.
16:51
VOYO logo

"A eto, ja sam ga i spomenuo, da bi bilo najbolje za nas da nam on sudi. Od svih ostalih sudaca koji nisu iz Europe, on je najbolji sudac na Svjetskom prvenstvu. Pokazao je izvanredno suđenje na utakmici Švicarske i Ekvadora u prvom kolu kad je pustio Švicarskoj prednost u 94. minuti i pao je gol za 2:1, a radilo se o osvajanju tri boda. Kažem, boljeg od njega nema, boljeg do sada izvan Europe nismo vidjeli. On je elita. Jer znate, sad bi bilo možda malo i čudno da drugu utakmicu zaredom dobijemo suca iz konetinentalne federacije odakle smo i mi, nakon što nam je protiv Kameruna sudio Portugalac Proenca, i to izvanredno.

Nakon onog Japanca koji nas je zeznuo, nema boljeg od ovog, ovaj je totalna suprotnost", izjavio je Mateo Beusan u analizi za Sportski.net i još detaljnije opisao karijeru bez mrlje uzbekistanskog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"To je sudac koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu sudio najveći broj utakmica, čak pet, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. On je sudio je polufinalnu utakmicu SP-a u Južnoj Africi između Urugvaja i Nizozemsske 2:3, i to mu je bila peta utakmica na prvenstvu. Sudio je utakmicu za treće mjesto na Olimpijskim igrama 2012. godine, pa finale azijske Lige prvaka 2013. godine, i još dosta velikih susreta. Dakle, već sa 36 godina ima toliko iskustva, ima čak 115 međunarodnih utakmica, i pored Howarda Weba je daleko najiskusniji sudac na prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li 'lagan na obaraču'? Prosjek žutih kartona mu je čak manji od tri i pol, 3,43 po utakmici, prosjek crvenih kartona 0,2, a kaznenih udaraca svega 0,12. To dovoljno govori, s obzirom kakve utakmice sudi. Bio je i sudac godine u Aziji 2008., 2009., 2010,, 2011,, a drugi je bio 2012. godine. Bio je Zlatna zviždaljka FIFA-e 2011. godine. Recimo, zanimljivo je da prije svakog prvenstva, a i nakon napornog rada odmor traži u odlasku na jezero u planine Chimgan, to je ovako jedan detalj. A inače kad je u svom rodnom radu u Taškentu, hobi mu je tenis".

//www.youtube.com/embed/aQUa_1-qBNI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči presavršeno, samo da i Meksikancima ne pusti prednost u 94. minuti. Ha-ha-ha-ha-ha. A dobro, ja to gledam sa stručnog stajališta, mislim to je stvarno bio dosad najbolji sudački potez na prvenstvu.

Znači, sve suprotno od Nishimure... Baš sve suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo