IZGUBILI VRH / Lokomotiva srušila Rijeku i nanijela joj prvi poraz u HNL-u nakon više od dva mjeseca

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tijek dvoboja između Lokomotive i Rijeke mogli ste pratiti na portalu Net.hr

28.4.2024.
18:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva - Rijeka

3-1

Lokomotiva: Čavlina - Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac - Marić, Smakaj - Šotiček, Mudražija, Goričan - Kastrati

Rijeka: Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda - Selahi - Ivanović, Hodža, Fruk, Pjaca - Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNL LUDILO /

Zgodne navijačice iskoristile sunčan dan i privukle pažnju na tribinama u Gorici

Image
HNL LUDILO /

Zgodne navijačice iskoristile sunčan dan i privukle pažnju na tribinama u Gorici

Rijeka u 32. kolu izgubila na gostovanju u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive 3-1 te je tako propustila vratiti vrh HNL-a koji je u subotu preuzeo Dinamo.

gostuje kod Lokomotive gdje traži pobjedu kojom bi se vratiti na vrh HNL-a, koji je u subotu pobjedom u Varaždinu 1-0 preuzeo Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su prvi put zaprijetili u 3. minuti kada se Ivanović sjurio u šesnaesterac pa pucao, ali pogodio je vanjski dio mreže. Isti je igrač stigao do lopte u šesnaestercu Lokosa u 6. minuti, no njegov udarac sa sedam metara ovog puta je blokiran. Domaćin je odgovorio u 9. minuti kada oštar udarac Mudražije obrana Rijeke odbija u korner. U 15. minuti isti je igrač nakon kornera zatresao mrežu gostiju, no uključio se VAR nakon čega je gol poništen. Rijeka je odgovorila u 24. minuti kada su u dobroj situaciji nakon kornera jedan drugom zasmetali Radeljić i Smolčić pa je udarac otišao preko gola.

Lokomotiva je do vodstva stigla u 38. minuti kada je nakon jednog prekida lopta došla do nečuvanog Mudražije koji s pet metara pogađa za 1-0. U 44. minuti novi je prekid bio koban za Riječane, a njihovu mrežu u gužvi je zatresao Šotiček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na početku nastavka trener gostiju Željko Sopić odlučio je napraviti tri promjene. Na teren je poslao Obregona, Pašalića i Mitrovića, dok su u svlačionici ostali Radeljić, Marić i Selahi. Čekali smo na prvi pokušaj u nastavku do 55. minute kada je udarac Ivanovića otišao pokraj gola. Dvije minute pokušao je i Fruk, ali ni on nije pogodio okvir gola. Već u sljedećem napadu poklon je dobio Pjaca, čiji je udarac s ruba šesnaesterca prohujao pokraj gola. Bolju igru u nastavku Rijeka je okrunila u 67. minuti kada je Obregon dobio na rubu peterca, okrenuo se i pogodio za 1-2. U 74. minuti pokušao je Pjaca glavom, no bio je to lagan zadatak za Čavlinu. Bogojević je u 85. pucao iskosa s lijeve strane, ali to je otišlo daleko od gola.

Rijeka je do kraja bacila sve karte u napad, a u 92. minuti dobili su slobodnjak na 25 metara, no udarac Galešića išao je ravno u Čavlinu. U sljedećem napadu Lokomotiva je mogla riješiti pitanje pobjednika, ali Canjuga je zicer poslao iznad gola. U sljedećem napadu Fetaj je uspio zatresti mrežu Riječana iz jedne kontre, ali je on poništen zbog zaleđa. No, u posljednjim trenucima Lokosi su ipak zabili treći gol, a u strijelce se drugi put upisao Šotiček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo