KAKVA DRAMA / Modrić i Kovačić promašili penal u raspucavanju, Real izbacio Manchester City iz Lige prvaka

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Manchester City - Real Madrid mogli ste pratiti na portalu Net.hr

17.4.2024.
18:23
profimedia
VOYO logo

Manchester City - Real Madrid

4-5 (1-1)

Manchester City: Ederson, Walker, Akanji, Dias, Gvardiol, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Foden, Grealish, Haaland

Real Madrid: Lunin, Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Rodrygo, Bellingham, Vinicius

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOTIVIRAO GA RIJEČIMA /

Turci otkrili tko je Hrvat zbog kojeg je Livaković odlučio ostati u Fenerbahceu

Image
MOTIVIRAO GA RIJEČIMA /

Turci otkrili tko je Hrvat zbog kojeg je Livaković odlučio ostati u Fenerbahceu

Manchester City neće braniti naslov prvaka u Ligi prvaka nakon što su u lutriji penala ispali od Real Madrida 4-5. Nakon 120 minuta igre bilo je 1-1, a kako je prva utakmica završila 3-3, odlučili su penali.

Pep Guardiola je od prve minute na teren poslao Joška Gvardiola, dok je Mateo Kovačić ušao u 112. minuti S druge strane Carlo Ancelotti je krenuo bez Luke Modrića, koji je priliku dobio tek od 80. minute kada je ušao umjesto Kroosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je oprezan bio početak s obje strane, a prvo uzbuđenje vidjeli smo u 8. minuti kada su Građani izigrali obranu gostiju, no na ubačaj De Bruynea s desne strane na vrijeme je izašao Lunin. Prvi udarac u okvir gola vidjeli smo u 11. minuti kada je Camavinga opalio s 25 metara, ali bio je to lagan zadatak za Edersona. Real je do vodstva stigao u 12. minuti kada je Rodrygo tek iz drugog pokušaja uspio pospremiti loptu u mrežu nakon ubačaja Viniciusa s desne strane. Bila je to brza akcija Kraljeva koju je započeo Valverde.

Image
Foto: Profimedia

City je odgovorio u 17. minuti kada je pucao Haaland čiji udarac glavom odlazi preko gola. U 20. minuti zatresao se okvir gola gostiju, De Bruyne je dao oštru loptu u peterac, Lunin je samo kratko odbio, no novi ubačaj u peterac dolazi na glavu Haalanda koji pogađa prečku, da bi iz odbijanca Bernardo pucao pokraj gola. Kraljevi su se okrenuli kontrama, a iz jedne takve u 24. minuti mogli su i 2-0, no udarac Carvajala je u posljednji trenutak blokirala obrana Cityja. U 28. minuti De Bruyne je okušao udarac iz daljine iskosa s desne strane, no golman Reala je bio na mjestu. Grealish je pokušao četiri minute kasnije udarcem s desetak metara, ali prohujalo je to pokraj gola. Isti je igrač opasan u 36. minuti kada njegov udarac pogađa vanjski dio mreže. U samoj završnici prvog dijela izravno iz kornera pokušao je De Bruyne, ali i to krajnjim naporom skida Lunin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku u nastavku imali su Građani u 47. minuti kada je volej Grealisha s 15-ak metara išao ravno u Lunina. U 53. minuti Foden je bio sam na desetak metara nakon jedne gužve, ali udarac je bio loš pa ga je golman Reala lako ulovio. Gvardiol je u 61. minuti požutio kada je u jednoj kontri zaustavio Bellinghama. City je imao dominaciju, no mali prilika bilo je malo, tek u 70. minuti možemo izdvojiti udarac Grealisha iskosa s lijeve strane koji uz manje poteškoće brani Lunin. Defenzivni blok Reala pokleknuo je u 76. minuti kada je zabio De Bruyne. Loše je reagirao Rudiger, a belgijski ofenzivac to je kaznio golom za 1-1. Isti je igrač opasan u 79. minuti kada njegov udarac brani Lunin.

U 81. minuti De Bruyne je imao priliku zabiti drugi gol i donijeti preokret Cityju, ali udarac s desetak metara nečuvan šalje nebu pod oblake. Do kraja su Građani dominirali, no mreža se više nije tresla pa smo otišli u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu pravu priliku čekali smo do 98. minute kada je Foden u izglednoj poziciji u šesnaestercu promašio cijelu loptu i tako upropastio lijepu priliku. Real je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog produžetka imao sjajnu priliku preko Rudigera koji je iskosa s lijeve strane iz blizine pucao pokraj gola. Kovačić je u igru ušao u 112. minuti, a dvije minute kasnije našao se u dobroj poziciji, no ispred njega loptu je u korner izbacio Rudiger.

Na kraju su o posljednjem polufinalistu odlučivali penali. U prvoj seriji kod Kraljeva je promašio Modrić. Odmah na drugoj strani Bernardo Silva puca loše ravno u Lunina. U trećoj seriji promašio je i Mateo Kovačić. Na kraju je junak Kraljeva bio Rudiger koji je zabio posljednji penal u petoj seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo