DINAMO - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 8:0 / Modri u 'šarenom sastavu' napunili mrežu gostiju, na Maksimiru Dragovoljac nije imao nikakve šanse

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Utakmicu Dinama i Hrvatskog dragovoljca mogli ste pratiti uživo od 17 sati na portalu Net.hr u tekstualnom prijenosu

3.10.2021.
19:27
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u novoj sezoni HT Prve lige svladavši na Maksimiru posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac sa 8-0 (2-0).

Golijadu je započeo Josip Mišić u 22. minuti, a nastavio Luka Menalo u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Raspucali su se Dinamovi igrači u nastavku. Treći je pogodak postigao Luka Ivanušec (51), za 4-0 strijelac je bio Dario Špikić (59), a svojim drugim pogotkom na utakmici Menalo (65) je podigao prednost prvaka na 5-0. Za 6-0 pogodio je Komnen Andrić (69), a 7-0 postavio je Marko Bulat (82). Za konačnih 8-0 i najuvjerljiviju pobjedu Dinama u ligaškim dvobojima s Hrvatskim dragovoljcem strijelac je u četvrtoj minuti sučevog dodatka bio Marko Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajne obrane Livakovića

Dinamo je sa 22 boda stigao na drugo mjesto s bodom manje od vodeće Rijeke koja ima utakmicu više. Hrvatski dragovoljac je ostao na posljednjem mjestu sa pet bodova.

Već od početka je bilo jasno da je momčad Damira Krznara razigrana te da bi mogla ostvariti uvjerljivu pobjedu. Na prvi pogodak čekalo se do 22. minute, kad je Josip Mišić preciznim udarcem s više od 20 metara iz slobodnog udarca svladao Zvonimira Šubarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski dragovoljac je u 45. minuti bio blizu izjednačujućeg pogotka, ali je Dominik Livaković sjajno obranio pokušaj loba glavom Štrkalja, a potom i udarac Petra Mamića koji je natrčao na odbijenu loptu. Umjesto izjednačenja, Dinamo je u posljednjim sekundama prvog poluvremena došao do drugog gola.

Šest pogodaka u drugome dijelu

Moharrami je ubacio s desne strane, a Luka Menalo je glavom poslao loptu u mrežu. Čak šest pogodaka postigli su Krznarovi izabranici u drugom dijelu, a svaki je atraktivan na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 51. minuti je Luka Ivanušec preciznim volejem s ruba kaznenog prostora pogodio za 3-0. Tek što je ušao u igru, Dario Špikić je u 59. minuti s lijevog boka ušao prema sredini i preciznim udarcem desnom nogom s ruba šesnaesterca pogodio lijevi donji kut Šubarićevh vrata.

Samo šest minuta poslije Menalo je po drugi put poslao loptu u mrežu. Primio je loptu na desetak metara od gola, iskosa s lijeve strane, i preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute poslije Menalo se iz strijelca prometnuo u asistenta. Na njegov ubačaj s lijeve strane sjajno je reagirao Komnen Andrić i jednim 'karate' udarcem s pet metara poslao loptu pod gredu.

Golijada kojoj se nije nazirao kraj

Sedmi pogodak Dinama postigao je Marko Bulat u 82. minuti. Bio je to više ubačaj za Menala nego udarac, ali je domaći napadač promašio loptu glavom, lopta je visoko odskočila od travnjaka i završila iza leđa Šubarića koji se protegnu koliko god je mogao ne bi li spriječio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjim trenucima dvoboja, još jedna lijepa akcija Dinamovih igrača rezultirala je još jednim sjajnim pogodkom. Marko Tolić je primio loptu u kaznenom prostoru, 'lažnjakom' se oslobodio najbližeg suparničkog braniča, a onda lijevom nogom pogodio gornji suprotni kut za konačnih 8-0.

Utakmicu na Maksimiru sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice

Dinamo - Hrvatski dragovoljac 8:0 (Mišić 22', Menalo 45+2', 65', Ivanušec 51', Špikić 59', Andrić 69', Bulat 82', Tolić 90+4')

Dinamo: Livaković; Dilaver, Šutalo, Leovac, Moharrami, Mišić, Baturina, Ivanušec, Oršić, Menalo, Čop

Hrvatski dragovoljac: Šubarić; Čosić, Lukić, Mamić, Vulikić, Bašić, Majstorović, Mioč, Štrkalj, Petković, Turčin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90+4' GOOL! Evo još jedan za kraj, ovoga puta je strijelac bio Tolić i utakmicu Dinamo završava s 8:0! Ali, traje VAR provjera za ovaj gol jer je Špikić možda bio u zaleđu. Ne, sve je u redu! Dinamo - Hrvatski dragovoljac 8:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

82' GOOL! Nema kraja, 7:0 je na semaforu. Strijelac je ovoga puta Bulat. Centaršutom je tražio Menala, a lopta je na kraju završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Izmjene kod Dragovoljca. Lukić i Petković su napustili teren, a ušli su Vuco i Turković.

69' GOOL! Dinamo stvarno ne zna stati. Komnen Andrić stigao je do prvog gola u sezoni! Odličnim ubačajem pronašao ga je Luka Menalo, a Andrić je ubacio loptu u mrežu. 6:0 je na semaforu u Maksimiru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Još jedna izmjena kod Dinama. Štefulj je ušao umjesto Leovca.

66' Izmjene kod gostiju. Na terenu su Karoglan i Pasariček, a izlaze Turčin i Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' GOOL! Kakva utakmica na Maksimiru! Šest igrača Dragovoljca bilo je u trku, a niti jedan nije uspio zaustaviti Menala koji je stigao do svojeg drugog gola. Dinamo vodi 5:0.

62' Dvostruka izmjena kod Dinama. Izašli su Ivanušec i Mišić, a na terenu su Bulat i Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' GOOL! Evo još jedan gol za Dinamo, a strijelac je ovoga puta Špikić. Izborio se za udarac s oko 20 metara iskosa i lijepo je pogodio suprotni kut.

57' Prva izmjena kod gostiju. Franić je ušao umjesto Štrkalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' GOOL! Još jedan gol za Dinamo, zabija sada Ivanušec, a na semaforu je 3:0. Šutirao je iz voleja s oko 20 metara i lijepo pogodio desni kut protivničkog gola.

47' Probao je sada Hrvatski dragovoljac. Najviši u skoku bio je Vulikić nakon ubačaja Mamića, uspio je pucati glavom, ali izravno u Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. U igru ulazi Špikić, a izlazi Oršić.

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' GOOL! Novi gol za Dinamo, a strijelac je ovoga puta Luka Menalo. Ivanušec je poslao loptu Moharramiju koji je savršeno dobacio Menalu i on zabija glavom za 2:0.

44' Kakve obrane Livakovića! Probao je Štrkalj glavom pucati i lopta je dobila putanju koja je išla točno prema golu, a Livaković je sjajno to uspio obraniti. Nakon toga se lopta odbila do Mamića i Livaković i to odlično brani!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Dinamo i dalje vrši pritisak i drži posjed u svojim nogama, dok se Dragovoljac zatvorio u svojih 16 metara.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo - Hrvatski dragovoljac

33' Još jedna akcija Dinama! Probao je sada Ivanušec pucati, ali je Šubarić to sjajno spasio.

32' Pokušao je Dinamo sada izvesti akciju preko Oršića i Ivanušeca, ali lopta odlazi malo pored vrata.

21' GOOL! Dinamo vodi 1:0, a strijelac je Mišić! Fantastično je pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo - Hrvatski dragovoljac

16' Dobra prilika za Dragovoljac! Majstorović je preciznim ubačajem pogodio Štrkalja koji nije uspio dobro zahvatiti loptu pa nije bilo ozbiljne prijetnje za Livakovića.

10' Lijepa prilika sada za Dinamo! Oršić je namjestio loptu i potegnuo iz slobodnjaka, gađao je gornji lijevi kut gola Hrvatskog dragovoljca, ali ona je otišla malo iznad prečke.

9' Prvi žuti karton na današnjoj utakmici, a zaradio ga je Bašić jer je srušio suparničkog igrača pred kaznenim prostorom.

8' Poskliznuo se Lukić, a u šesnaestercu gostiju pao je i Duje Čop. Nakon kratke konzultacije suca Lovrića i VAR sobe igra se nastavila.

3' Hrvatski dragovoljac krenuo je hrabro od samog početka. Odigrali su brzu kontru, uslijedila je duga lopta na Turčina, ali ju nije dobro ulovio.

1' Počela je utakmica.

____________________________________________________________________________

Nakon što je Dinamo upisao tri boda u sjajnoj utakmici protiv Genka u Europskoj ligi, vrijeme je za novi izazov u prvenstvu. Na Maksimir danas stiže Hrvatski dragovoljac.

Istina, Dinamo je u toj utakmici veliki favorit jer se Dragovoljac stvarno muči u ovoj sezoni i na posljednjem su mjestu ligaške tablice.

"Dinamo je favorit na papiru, mi ćemo pokušati dati svoj maksimum. Nadam se da možemo biti dobar protivnik i dati ćemo sve kao što i dajemo u svakoj utakmici. Ove sezone smo pokazali kako nikome neće biti lagano igrati protiv nas. Namučili smo Hajduk i Osijek, a s Rijekom smo se borili do zadnje sekunde za pobjedu. Treba nas radovat ono što smo pokazali u drugih 45 minuta utakmice s Istrom. Bili smo precizniji i opasniji, ali nismo uspjeli zabiti gol. Imali smo dvije odlične prilike koje smo trebali iskoristiti", rekao je uoči utakmice trener Dragovoljca Davor Mladina.

Image
ŠTO SE DOGAĐA U REPREZENTACIJI? /

Zlatko Dalić priključio još jednog igrača Vatrenima, to mu je već drugi takav potez ovog vikenda

Image
ŠTO SE DOGAĐA U REPREZENTACIJI? /

Zlatko Dalić priključio još jednog igrača Vatrenima, to mu je već drugi takav potez ovog vikenda

Krznar: 'Moramo biti oprezni'

"Glavna je zadaća vratiti fokus na prvenstvo. Čeka nas Hrvatski dragovoljac, ali sigurno ne onakav kakvog smo sreli na početku sezone. U zadnjim dvjema, trima utakmicama s novim trenerom i s nekoliko novih igrača iznimno su popravili sve faze igre i sigurno je da nas ne očekuje lagan zadatak. Morat ćemo pristupiti vrlo ozbiljno, trkački biti raspoloženi kao u zadnjim dvjema utakmicama i tek onda imamo pravo nadati se dobrom rezultatu. Ponovno ističem, moramo biti iznimno oprezni i ozbiljno" istaknuo je trener Dinama Damir Krznar uoči susreta s Dragovoljcem.

Vjerojatno neće DInamo s udarnom postavom nastupiti u ovom susretu, ali to ne znači da će podcjenjivaćki ući u taj susret.

"U zadnjih su nekoliko utakmica doista pokazali da momčad ima štofa, pokazali su sjajnu reakciju s novim trenerom, iznimno su dobro organizirani s petoricom igrača u zadnjem redu. Sigurno će to biti zahtjevno probiti, ali trebamo pokušavati, staviti njihovu obranu pod opterećenje kroz cijelu utakmicu", rekao je Krznar.

Utakmicu Dinama i Hrvatskog dragovoljca možete pratiti uživo od 17 sati na portalu Net.hr u tekstualnom prijenosu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo