KVALIFIKACIJE ZA LP / Dinamo svladao Ludogorec nakon velike borbe: Modri atomski otvorili utakmici pa kasnije živjeli na rubu izjednačenja

Image

Uzvratni susret na programu je 9. kolovoza u Zagrebu.

2.8.2022.
20:17
VOYO logo

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici 3. pretkola Lige prvaka kao gosti svladali bugarski Ludogorec u Razgradu sa 2-1 (2-1).

Utakmica je odlično počela za Dinamo koji je poveo sa 2-0 golom Dine Perića (6) i autogolom domaćeg vratara Sergija Padta (9-ag), a na konačnih 1-2 smanjio je Bernard Tekpetey (22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLAY OFF /

Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo saznao protivnika s kojim će se boriti za 15 milijuna eura

Image
PLAY OFF /

Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo saznao protivnika s kojim će se boriti za 15 milijuna eura

Atomski start Dinama

Nakon što mu je sudac Cakir "progledao kroz prste" na samom startu utakmice jer nije vidio kako je rukama povlačio suparnika i to kao posljednji igrač obrane na 20-ak metara od svojih vratiju, stoper Dinama Perić je u 6. minuti zatresao suparničku mrežu u stilu rasnog napadača. Oršić je ubacio "svijeću" u domaći kazneni prostor, tamo je prvo do lopte u skoku stigao Lauritsen, a nakon što se ona odbila od tla sjajnim volejom "strisnuo" ju je Perić i okružen četvoricom suparničkih igrača svladao Padta.

Tri minute potom već je bilo velikih 2-0 za zagrebački sastav. Baturina je osvojio loptu na polovici Ludogoreca, proigrao Oršića koji je vidio utrčavanje Ljubičića iza obrane domaćih, a lijevi branič Dinama je zatim poslao prizemnu loptu u peterac tražeći Ivanušeca. U pokušaju presijecanja tog dodavanja domaćeg vratara Padta lopta je pogodila u petu i još jednom mu završila iza leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ludogorec preuzeo konce

Zbunjenost domaćih kratko je trajala, vrlo brzo je ipak Ludogorec preuzeo konce igre u svoje ruke, a takav pristup donio mu je i pogodak za prepolavljanje zaostatka u 22. minuti. Obrana Dinama nije dobro raščistila jedno ubacivanje, do lopte je na lijevom krilu stigao Tekpetey koji je snažnim udarcem "probio" blok Ristovskog te pogodio bliži kut loše postavljenog Livakovića.

Ludogorec je i u nastavku susreta bio aktivniji, ali rezultat se više nije mijenjao. Najbliži poravnanju domaćin je bio odmah na startu nastavka kada je udarac Ricka Livaković krajnjim naporom skrenuo u vratnicu, a zatim je lopta "šetala" po gol-liniji prije no što ju je vratar hrvatskog prvaka potpuno okrotio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret na programu je 9. kolovoza u Zagrebu.

Ukupni pobjednik dvoboja Dinamo - Ludogorec u posljednjem će, 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz susreta norveškog Bodo/Glimta i litvanskog Žalgirisa za ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka, dok će poraženi igrati u 4. pretkolu Europske lige protiv poraženog iz susreta Bodo/Glimt - Žalgiris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

LUDOGOREC - DINAMO 1:2


90' Kraj drugog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Menalo je bio u velikoj prilici. Sletio se prema golu Ludogoreca ali lopta je otišla preko gola

72' Špikić prema Luki Menalu za samo pokušaj. Ostaje 2-1 za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Zatresla se greda, invazija Bugara na gol Hrvata. Drugi put lopta je dodirnula okvir gola Dinama. Napeto, napeto, samo sa se Plavi obrane. Publika stvara pritisak, zvižde na svaki dodir lopte dinamovaca.

60' Petković je ušao umjesto Drmića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Martin Baturina je tukao s nekih 17 metara iz prve, ali odlazi to iznad gola.

52' Sudario se Ademi s jednim igračem Ludogorca. Liječnici su došli do njega i nakon toga je napustio teren. No izgleda kao da će se moći vratiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krenulo je prvo poluvrijeme sa ponekom zamjenom. Umjesto Padta na gol Ludogoreca staje Sluga, bivši reprezentativac Hrvatske i golman Rijeke. Kod Dinama umjesto Ivanušeca je ušao Špikić.

45' Poluvrijeme u Razgradu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Mišić je sad poludio i dobio žuti. Uvjeren je da je Ganac taj koji se sam sapleo, a nije ga on.

40' Ludogorec kontrolira utakmica. Dinamova inicijativa s početka je nestala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Tekpetey je zabio za smanjenje vodstva Dinama na 1:2.

15' Josip Drmić je mogao matirati Ludogorec i možda riješiti susret. Imao je po desnoj strani, nakon što ga je suigrač sjajno izbacio u šansu, odlični kut šuta, međutim nije bio točan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' GOOOOOOL. Dinamo vodi 2:0. Sergio Padt ugurao je loptu u vlastitu mrežu. Ubacio je s desne strane prizemno Ivanušec, a stoper Ludogorca loše je reagirao i zabio autogol. Dinamo nakon nepunih devet minuta vodi 2:0 na gostovanju u Razgradu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Dinamo vodi 1:0. Perić je zabio sjajan gol iz voleja! Oršić je ubacio pred gol Ludogorca, Lauritsen prebacio do Perića koji je najprije loptu glavom odbio u zrak, a onda sjajnim volejem pogodio s desetak metara za 1:0.

2' Velike dvije prilike za Ludogorets, Nakon dvije odlične povratne lopte uslijedili su udarci, jednog je blokirao Lauritsen, a drugi je otišao pored gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica u Bugarskoj

Sastavi

Ludogorec: Padt, Plastun, Verdon, Cicinho,Nedialkov, Jordanov, Piotrowski, Cauly Souza, Rick, Tkpetey, Sotiriou

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković, Perić, Lauritsen, Ljubičić, Ristovski, Ademi, Mišić, Baturina, Ivanušec, Oršić, Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Dinamo će večeras na stadionu Huvepharma Arena od 19:45 sati igrati prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca. Izbacivanjem Škupija i plasmanom u ovu fazu kvalifikacija Lige prvaka osiguralo je Modrima jesen u Europi, u slučaju da Dinamo ispadne protiv bugarskog prvaka dobio bi drugu priliku u play-offu Europa lige, a ako bi tamo također ispao automatski bi se plasirao u skupine Konferencijske lige.

Dinamo je favorit, iako momčad Ante Čačića ne ostavlja najbolji dojam na početku sezone prati ih rezultat što je najbitnije. Dinamu bi prolazak trećeg pretkola značio blgajnu puniju za pet milijuna eura, također Modrima bi osiguralo barem skupine Europa lige gdje im je sve otvoreno budući da su u najboljem (prvom) potu na ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra se igra utakmica preko koje će neki prijeći u play off Lige prvaka. Želje su obostrane, naglašene i s njihove i s naše strane. obje su momčadi u dobrom raspoloženju, iza sebe imaju pozitivne rezultate i za očekivati je da će to sutra biti dobra utakmica. Mi smo došli ovdje kao da se igra eliminacijska utakmica. Nastojat ćemo izvući dobar rezultat zahvaljujući kojem ćemo vidjeti play off Lige prvaka", rekao je na konferenciji za medije Dinamov strateg.

Na pitanje novinara može li usporediti Ludogorec sada i Ludogorec od prije deset godina, Čačić je kazao da je to klub koji je vidno narastao i raste u kontinuitetu.

"Treba svima čestitati jer su doveli klub na ovako zavidan nivo. Na žalost, Dinamo nema ovako slatki stadiončić. Naš je drag ali ni izbliza ovakav. Oni su niz godina prvaci Bugarske", dodao je trener Dinama.

Utakmicu Ludogorec - Dinamo pratite uživo u tekstualnom prijenosom na RTL.hr.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo