HNS-ov smijesni igrokaz za javnost! Evo tko su bili famozni gosti presice

Zavrsila je press-konferencija Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj nije nazocan predsjednik Davor Suker.

5.12.2014.
12:57
VOYO logo

Rijec je o tajnicima, odnosno predsjednicima zupanijskih nogometnih saveza. Cilj njihovog dovodenja bio je pokazivanje jedinstva i sloge u redovima krovnog tijela hrvatskog nogometa. Iako, jasna je stvar da su predstavnici zupanijskih nogometnih saveza uz vladajucu garnituru HNS-a kad su ih vladajuci stavili na celna mjesta zupanija.

"Ovo ovdje je nogometna vlada. Oni su inzistirali da se se HNS oglasi zbog svega sto se dogada. Ispada da smo mi neka fantomska organizacija, necemo prihvatiti linc ulice, izjavio je izvrsni predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar smo mi organizacija koja je nastala na Siciliji? Ovo pred vama je nogometna Vlada. Moramo se obraniti od histericnih napada. U HNS-u nema mjesta za one koji sire netrepeljivost. To vrijedi i za Zdravka Mamica", dodao je Vrbanovic.

Osvrnuo se Vrbanovic i na nedavnu izjavu Davora Sukera za strane medije kako ima zelju uci u FIFA-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka pozicija bilo kojeg djelatnika u Fifi ili Uefi je vazna tako da je to svakakodobra ideja."

Medu zakljuccima koji su doneseni su: puna podrska izabranom rukovodstvu HNS-a, osuda huliganizma, kao i podrska svakom clanu nogometne organizacije, ukljucujuci i HNK Hajduk, a u nastavku ih donosimo u cjelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo na kraju i da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta najavilo je sastanak s predstavnicima HNS-a u ponedjeljak u 16 sati.

1. Daje se puna podrska legitimno izabranom rukovodstvu Hrvatskog nogometnog saveza kao i tijelima Saveza ukljucujuci organe natjecanja. Izrazava se povjerenje da sva tijela djeluju i odlucuju u skladu sa Statuom te svim pravilnicima i propisima HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Osuduje se huliganizam, nasilje na stadionima kao i govor mrznje, rasizam, ksenofobija i drugi oblici diskriminacije, kao i sva protupravna ponasanja. Daje se puna podrska drzavnim institucijama, kao i svim tijelima Saveza, u borbi protiv takvog ponasanja. Ne postoji alternativa dosljednoj primjeni Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima.

3. Inzistira se da se svi eventualni problemi hrvatskog nogometa rjesavaju iskljucivo putem institucionalnog okvira, dakle rada tijela i organa Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Podrzava se svaki clan nogometne organizacije, ukljucujuci HNK Hajduk, da konstruktivnim prijedlozima doprinosi radu Saveza koristeci odgovarajuce mehanizme i tijela Saveza te da aktivno sudjeluje u radu svog zupanijskog saveza te drugim tijelima i komisijama Saveza.

5. Ovogodisnja Skupstina HNS-a, kao i zajednicka reakcija na aktualne dogadaje, dokaz su jedinstva unutar nogometne organizacije te se ne dopusta da se ultimatumima i pritiscima izvan institucionalnih okvira pokusava umjetno kreirati atmosfera kaosa u najvecem i najbolje organiziranom sportskom savezu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Predlaze se i podrzava sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva unutarnjih poslova s ciljem pronalazenja optimalnog rjesenja za dobrobit nogometa i nogometne organizacije u cjelini.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo