PSG POBIJEDIO CITY / Messi golčinom potopio Guardiolu, Dinamovi krvnici napravili senzaciju i srušili veliki Real Madrid

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice između PSG-a i Manchester Cityja u 2. kolu Lige prvaka mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

28.9.2021.
20:03
Profimedia
VOYO logo

Odigrane su sve utakmice 2. kola skupine A, B, C i D Lige prvaka. Veliki derbi PSG-a i Manchester Cityja pripao je Parižanima koji su slavili 2-0.

Image
POGODAK ZA PAMĆENJE /

Spektakularan prvijenac Lionela Messija u dresu PSG-a i to protiv moćnog Cityja

Image
POGODAK ZA PAMĆENJE /

Spektakularan prvijenac Lionela Messija u dresu PSG-a i to protiv moćnog Cityja

PSG, prevođen Neymarom, Messijem i Mbappeom, je poveo vrlo rano, već u 8. minuti. Nitko od glavnih zvijezda tada nije bio strijelac, ali je prednost Parižanima donio Gueye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon toga, gotovo cijelo vrijeme do kraja susreta, pritiskao je i napadao Manchester City, dok je PSG čekao svoju šansu iz kontranapada. Nevjerojatno je što su sve promašivali gostujući igrači koji su po prilikama i igri zaslužili mnogo više od poraza. Najveća šansa je bila ona u prvom dijelu kada je prvo Sterling glavom pogodio okvir vrata, a nakon odbijene lopte je Bernardo Silva sam s pola metra pogodio također okvir.

Kako to obično biva, nakon svih propusta Cityja uslijedila je kazna. Kombinirali su Mbappe i Messi, a Argentinac je zabio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sheriff kreirao senzaciju

Club Brugge je u startu bio označen kao autsajder ove skupine A, no nakon dva kola belgijska momčad ima četiri boda. Nakon domaćih 1-1 protiv PSG-a Club Brugge je pobijedio Leipzig u gostima 2-1 golovima Vanakena i Ritsa. Inače, Leipzig je poveo pogotkom Nkunku, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao drugo poluvrijeme za domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo najveće iznenađenje večeri je pobjeda Šerifa na Santiago Bernabeu protiv madridskog Reala (2-1) u skupini D. Moldavski klub, koji je u kvalifikacijama izbacio hrvatskog prvaka Dinama, do pobjede je došao u 89. minuti golom Thillija.

Da bi večer u Madridu mogla biti čudna nagovijestio je Jakšibajev koji je u 25. minuti doveo goste u vodstvo. Real je napadao, pokušavao i tek u 65. minuti izjednačio kada je Benzema pogodio s bijele točke. Odmah nakon izjednačenja u igru je ušao i kapetan Vatrenih Luka Modrić koji je vrlo brzo imao sjajnu šansu, ali je njegov gromoviti udarac uspio „tek“ nokautirati suparničkog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva odigrana kola ovu skupinu gdje su Real, Inter i Šahtar predvodi Šerif sa svih šest bodova.

Redsi deklasirali Portugalce

U skupini B maksimalnih šest bodova ima jedino Liverpool. Nakon domaćih 3-2 protiv Milana igrači Liverpoola su u 2. kolu, lakše od očekivanog, prošli gostovanje na Dragao stadionu kod Porta gdje su slavili s čak 5-1. Salah i Firmino su postigli po dva, a Mane jedan pogodak, dok je na drugoj strani jedini strijelac bio Taremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo vatrenije i žešće je bilo u drugom susretu te skupine, na San Siru gdje su igrali Milan i Atletico (1-2). Milan je poveo u 20. minuti pogotkom Rafaela Leaa, ali samo devet minuta kasnije domaći sastav je ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Kessieja. Usporedno s njim, u tom je trenutku trener Milana Pioli mijenjao hrvatskog nogometaša Antu Rebića koji je bio u udarnoj postavi Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su čuvali vodstvo sve do 84. minute, ali tada je Griezmann izjednačio, dok je San Siro zanijemio u 97. minuti kada je Luis Suarez zabio iz jedanaesterca za slavlje Madriđana. Hrvatski igrač Šime Vrsaljko prosjedio je na gostujućoj klupi ovaj susret.

Bez Haalanda dortmundska Borussia je odigrala vrlo neuvjerljivo, ali je ipak golom Malena pobijedila lisabonski Sporting 1-0. U toj skupini C Ajax i Borussia su se izdvojili sa po šest bodova na vrhu. Marin Pongračić nije ulazio u igru za Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

__________________________________________________________________________________________________

Liga prvaka, 2. kolo

Skupina A

PSG - Manchester City 2:0 (Gueye 8', Messi 74')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG:Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes, Herrera, Verratti, Gueye, Messi, Mbappe, Neymar

Manchester City:  Ederson, Walker, Dias, Laporte, Cancelo, Rodri, De Bruyne, Bernardo, Grealish, Mahrez, Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig - Club Brugge 1:2

Skupina B

Porto - Liverpool 1:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan - Atletico Madrid 1:2

Skupina C

Ajax - Bešiktaš 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia D. - Sporting 1:0

Skupina D

Šahtar - Inter 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Sheriff 1:2

90' Što se to događa u Španjolskoj? Sheriff je u samoj završnici utakmice zabio za 2:1 i slavio u Madridu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Lijepa kombinacija Mbappea i neymara u šesnaestercu Cityja, ali nema novog gola. Ederson sigurno lovi loptu.

74' GOOL PSG vodi 2:0! Messi je nakon kombiacije s Mbappeom neobranjivo pogodio sa 16 metara i najvjerojatnije riješio pitanje pobjednika na Parku prinčeva. Messijev gol možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Snažan šut De Bruynea s preko 20 metara, ali to ne ide u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Umalo su sada Parižani stigli do drugog gola. Neymar je istrčao kontru i našao se u izglednoj prilici, no pogađa vanjsku stranu mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Real Madrid je izjednačio protiv Sheriffa, Benzema je iz penala poravnao rezultat.

55' Novi opasan pokušaj Cityja. De Bruyne je prošao i pucao iskosa, a Donnarumma je i to obranio. Talijan je najzaslužniji što i dalje na semaforu stoji 1:0.

50' Cityju je pripao početak drugog poluvremena. Nogometaši Pepa Guardiole ne ispuštaju loptu iz svog posjeda i traže pukotine u obrani domaćina.

47' Prva prilika u drugom poluvremenu. Sterling je PSG-a pucao iz obećavajuće pozicije, ali nije to bilo opasno.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u u momčadima.

45 + 4' Gotovo je prvo poluvrijeme.

44' City je stisnuo Parižane na kraju prvog dijela.

43' Velika šansa na drugoj strani. De Bruyne je ubacio iz kornera, a njegov centaršut pronalazi Diasa koji puca glavom, no Donnarumma brani njegov opasan šut.

38' Parižani sve opasniji. Mbappe je sada zavaljao braniče Cityja pa poslao loptu u sredinu, ali ne pronalazi suigrača.

35' Nakon dugo vremena pokušaj PSG-a. Neymar puca s dvadesetak metara, ali to odlazi visoko iznad gola.

31' City ne staje. Cancelo puca iz daljine, a Donnarumma to brani.

26' Kakva šansa za City, De Bruyne je ubacio, a Sterlingov udarac glavom odsjeda na vratnivi. U nastavku lopta dokazi do Bernarda Silve koji isto gađa okvir PSG-ovog gola.

26' Nevjerojatna vijest stiže iz Madrida, Sheriff je poveo protiv Reala.

22' City sada ima puno veći posjed lopte i u svom stilu, vrlo strpljivo, plete mrežu oko gola PSG-a. Parižani se disciplinirano brane i čekaju priliku iz kontranapada.

20' Milan je zabio za 1:0 protiv Atletica. Strijelac je Leao.

18' Liverpool je poveo u Portu, zabio je Salah.

15' Najkonkreniji pokušaj Cityja. Mahrez je solidno ubacio prema Grealishu, ali Donnarumma je spretniji od Engleza.

8' GOOOL Početak iz snova za Parižane! Mbappe je prošao po lijevoj strani i poslao loptu u sredinu gdje je Neymar ne uspijeva dobro zahvatiti pa ona stiže do Gueyea koji neobranjivo pogađa s 10 metara. Taj gol možete pogledati OVDJE.

5' Leipzig je poveo protiv Club Bruggea, gol za 1:0 zabio je Nkunku.

3' Prvi pokušavaju igrači Cityja. De Bruyne je ubacio iz slobodnog udarca,a Marquinhos bez poteškoća izbacuje.

1' Počela je utakmica.

__________________________________________________________________________________________

20.50 Završene su dvije utakmice 2. kola Lige prvaka koje su odigrane u ranijem terminu. Inter i Šhtar odigrali su 0:0, a Ajax je na svojem terenu pobijedio Bešiktaš s 2:0.

20.15 Luka Modrić nije u početnom sastavu Real Madrida za utakmicu protiv Sheriffa, trener Ancelotti ga je odlučio ostaviti na klupi.

20.06 Hrvatski napadač Ante Rebić u početnoj je postavi Milana za utakmicu s Atletico Madridom.

20.05 U ranijem terminu, od 18.45 počele su dvije utakmice u 2. kolu Lige prvaka. Trenutno Ajax vodi protiv Bešiktaša na svojem terenu s 2:0, a rezultat utakmice između Intera i Šahtara je 0:0.

20.00 Stigli su sastavi za dvoboj PSG-a i Man. Cityja. Trener Parižana Pochetinno na teren je poslao najsnažniju momčad, s Messijem, Neymarom i Mbappeom u napadu.

_____________________________________________________________________________________________

Francuski PSG u utorak navečer dočekuje Manchester City u prvom 'El Cashicu' skupine A Lige prvaka. U sudaru momčadi vrijednih 997 milijuna eura (PSG) i 1,05 milijardi eura (City) očekuje povratak Lionela Messija, koji je propustio zadnje dvije utakmice francuskog prvenstva zbog lakše ozljede koljena. Argentinac bi Kylianom Mbappéom i Neymarom trebao napasti momčad koju vodi njegov bivši trener iz Barcelone Pep Guardiola.

"O Messiju ne treba puno govoriti, on je igrač koji sve kaže na terenu. Imamo puno sreće što ga gledamo 16 godina. Nadam se da će u utorak zaigrati za boljitak utakmice", kazao je Guardiola uoči susreta te je naglasio da će biti gotovo nemoguće zaustaviti PSG-ov napadački trojac.

Kako protiv PSG-a?

"Posjeduju nevjerojatnu kvalitetu i iskreno ne znam što bi trebali napraviti da ih zaustavimo. Toliko su dobri. Tolika količina kvalitete na jednom mjestu, teško je to kontrolirati. PSG godinama im fantastične igrače i vrhunske trenere. Znamo koliko će nam biti teško", naglasio je Katalonac te se osvrnuo na Messijev odlazak iz Barcelone. Poznato je da ga je Guardiola još lani htio dovesti kada je Messi zatražio od Barce da ga proda, no na koncu je ostao i više nije htio otići. No, zbog financijske situacije u kojoj se našao klub morao je otići.

"Njegov transfer sve je iznenadio. Prije nekoliko godina to je bilo nezamislivo, ali u nogometu i životu nikad ne znate što se može dogoditi. Uvjeren sam da će biti sretan u Parizu", poručio je.

Problemi u raju?

U međuvremenu, sve se glasnije govori o sukobima u momčad, konkretnije o nezadovoljstvu Kylian Mbappéa, kojeg se po francuskim medijima optužuje da stvara probleme kako bi isforsirao transfer u Real Madrid.

Nakon posljednje utakmice PSG-a (pobjede nad Montpellierom u prvenstvu 2-0) puno se pričalo o neslaganju dvije velike zvijezde pariške momčadi, Neymara i Mbappéa.

Podsjetimo, kamera je tijekom prijenosa te utakmice uhvatila Mbappéa kako na klupi negoduje i prigovara jer mu Neymar ne želi dodavati lopte kad su na terenu.

Francuski mediji objavili su snimku Mbappéa koji po dolasku na klupu govori suigraču Gueyeu kako mu Neymar ne želi dati loptu, a mediji navode kako je tijekom susreta uistinu bilo situacija kada je Brazilac ignorirao Mbappéa.

Ta je snimka, očekivano, privukla veliku pažnju nogometne javnosti, a o svemu se oglasio i trener PSG-a Mauricio Pochettino koji je rekao:

Hijerarhija

"Oni su fantastični momci, takve stvari se događaju između velikih igrača, oni su natjecatelji i uvijek im je cilj pobijediti."

Legendarni francuski napadač Nicolas Anelka pak ima svoje mišljenje kako bi trebala izgledati hijerarhija u momčadi.

"Mbappé mora biti glavni u napadu jer je on broj jedan. Messi je bio u glavni Barceloni, ali sada mora služiti Mbappéu. U klubu je pet godina i Messi ga mora poštivati", rekao je Anelka.

"To što je PSG doveo Messija znači da su ispred svih ostalih, ali nedostaje im naslov u Ligi prvaka. I to im je veliki pritisak jer svi misle da će osvojiti titulu s Messijem, ali nogomet nisu samo zvijezde u momčadi", poručuje Anelka.

Spektakli diljem Europe

U drugoj utakmici u skupini A sastaju se RB Leipzig i Club Brugge, koji u prvom kolu nisu uspjeli doći do pobjede.

Puno pažnje prvlačit će i dvoboj aktualnog španjolskog prvaka atletico Madrida i talijanskog velikana Milana.

Real Madrid će u skupini D igrati protiv momčadi koja je u play-offu izbacila zagrebački Dinamo, moldavskog Sheriffa.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo