DINAMO NIJE USPIO IZBORITI LIGU PRVAKA: / Švicarski prvak u tri minute napravio preokret i ostavio krcati Maksimir u šoku!

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je imao igru i vodstvo, ali neće igrati u Ligi prvaka

28.8.2018.
22:50
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u natjecanje po skupinama Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu posljednjeg, 4. pretkola izgubili na stadionu u Maksimiru od švicarskog Young Boysa sa 1-2 (1-0). Kako je prva utakmica u Bernu završila rezultatom 1-1, švicarski sastav je bio uspješniji s ukupnih 3-2.

Dinamo je poveo golom Izeta Hajrovića u 7. minuti, no sredinom drugog poluvremena je Guillaume Hoarau s dva gola u dvije minute donio preokret. Prvo je u 64. minuti bio precizan iz kaznenog udarca, a zatim u 66. i iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestali su 100 sekundi

Više od sat vremena uzvrata u Zagrebu Dinamo se činio boljim suparnikom te je imao rezultat koji bi ga po sedmi put odveo u elitno klupsko natjecanje no velika je prilika otišla u nepovrat za samo malo više od 100 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su zaprijetili gosti iz Berna, Sulejmani je u 6. minuti izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, ali Sanogo je glavom iz dobre pozicije pucao ravno u vratara Dinama Zagorca.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DINAMO PROPUSTIO PRILIKU ŽIVOTA: Dok su žuti nakon 98 minuta slavili, plavi su se samo mogli hvatati za glavu

Image

DINAMO PROPUSTIO PRILIKU ŽIVOTA: Dok su žuti nakon 98 minuta slavili, plavi su se samo mogli hvatati za glavu

Samo minutu potom Dinamo je poveo, Gojak je odličnom loptom pronašao Olma u kaznenom prostoru, a ovaj je pokušao povratnom loptom pronaći nekoga od suigrača. U tome ne bi uspio da se nije spetljao stoper Young Boysa Wutrich kojemu je lopta pobjegla ispod noge, a tu pogrešku spremno je dočekao Hajrović i preciznim udarcem sa 10-ak metara pogodio mrežu.

Do kraja prrvog poluvremena Dinamo je imao više od igre, no još je samo jednom zaprijetio suparničkom golu. Gavranović se u 33. minuti odlično probio između dvojice gostujućih igrača i dodao Oršiću, no udarac napadača Dinama je bio blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Young Boysa u prvom poluvremenu prijetila je isključivo visokim loptama koje su redovito bile plijen Dinamovih stopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 52. minuti kada je u sudaru sa Stojanovićem nastradao krilni igrač Young Boysa Sulejmani koji je zbog udarca u glavu morao biti iznesen s travnjaka, a umjesto njega u igru je ušao Assale.

I upravo je novi igrač u sastavu švicarskog prvaka iznudio 11-erac u 63. minuti iz kojega su gosti stigli do poravnanja. Assale se u samom kutu kaznenog prostora uspio okrenuti oko Leovca koji ga je potom zadržao rukama pa je sudac Kuipers pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Hoarau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute potom Young Boys je ostvario potpuni preokret. Nakon udarca iz kuta za Dinamo lopta je stigla do Assalea koji je povukao brzi protunapada koji je rezultirao kornerom za Young Boys. Wutrich je u skoku bio uspješniji od Dilavera i uputio loptu prema vratima, a na dva metra od gola na nju je natrčao Hoarau i zakucao ju u mrežu.

Nije bilo niti sreće

Dinamo se mogao vratiti u igru u 71. minuti no slobodni udarac Hajrovića iskosa sa 25 metara odsjeo je na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavranović je u sudačkoj nadoknadi imao dvije velike prilike postići pogodak kojim bi Dinamo barem izbjegao poraz u uzvratu, ali je u trećoj minuti iza 90. bio neprecizan, a dvije minute potom je njegov udarac glavom lako obranio Van Ballmoos.

Slijedi ždrijeb

Klubu iz Berna ovo je bio šesti pokušaj i prvi plasman u Ligu prvaka, a suparnike u grupnoj fazi saznat će na ždrijebu koji će biti održan u četvrtak, 30. kolovoza, u Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će svoje suparnike u grupnoj fazi Europske lige doznati na ždrijebu koji će biti u petak, 31. kolovoza, također u Monte Carlu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO – YOUNG BOYS 1-2

Dinamo: Zagorac – Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac – Ademi – Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić - Gavranović

Young Boys: Von Ballmoos - Benito, Wüthrich, Von Bergen, Mbabu - Sulejmani, Sow, Sanogo, Fassnacht - Ngamaleu, Hoarau

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+7. minuta: KRAJ UTAKMICE! Young Boys je pobijedio 2-1 i igrat će u Ligi prvaka. Dinamo ide u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95. minuta: Opet Gavranović, gotovo sa istog mjesta, ovaj put glavom. Von Ballmoos brani.

93. minuta: Gavranović sa sedam-osam metara iznad vratnice! Šteta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Četvrti sudac kaže još sedam minuta nadoknade.

88. minuta: Assale je izvrsno puknuo s desne strane, Zagorac brani, ostaje 2-1 i još koja minuta nade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84. minuta: Nenad Bjelica radi još jednu izmjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80. minuta: Trude se nogometaši Dinama, tribine ne posustaju, no na semaforu je i dalje 1-2.

75. minuta: Još petnaest minuta nade. Dinamo mora zabiti dva gola...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71. minuta: GREDA SE TRESE! Hajrović iz slobodnog udarca silovito u gredu iznad Von Ballmoosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66. minuta: GOOOOOOL! Dinamo je na koljenima, Young Boysi u ovom trenutku u Ligi prvaka. Strijelac je ponovno bio Hoarau!

Hoarau sam pred golom - drama. Dinamu trebaju dva gola i ne smije primiti pogodak za nastavak europskog sna.

64. minuta: GOOOOOOL! Rezultat je 1-1, s bijele točke precizan je Guillaume Hoarau.

63. minuta: Leovac ruši Assalea - jedanaesterac za Young Boyse.

60. minuta: Hoarau iz slobodnog udarca po tlu, bez prave prijetnje za gol Dinama.

52. minuta: Ružne sad scene traju već nekoliko minuta. U borbi za loptu bili su Stojanović i Sulejmani. Igrač Dinamove momčadi nehotice je, dok su obojica bila u padu, petom u bradu udario Sulejmanija koji je izgubio svijest. Srećom, brzom se počeo micati, no teško da će nastaviti igrati. Na nosilima je iznesen, Assale je u igri.

47. minuta: Krenulo je jako s obje strane, jak je i huk tribina koji nosi Dinamo prema Ligi prvaka.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

Galerija

45+1. minuta: Gotovo je prvo poluvrijeme! Dinamo na odmor ide s prednošću od 1-0!

45. minuta: Igrat će se minuta sudačkog produžetka.

39. minuta: Zasluženi žuti karton za Leovca.

35. minuta: Prilično izjednačena utakmica barem što se brojki tiče. Posjed lopte je na strani Dinama 51-49 posto, udarci u korist Dinama 4-3, od čega 1-1 u okvir gola. Srećom, ovaj Dinamov se i zakotrljao u mreži švicarske momčadi.

32. minuta: Arijan Ademi napušta igru. Umjesto Dinamovog kapetana, koji je i bio dvojben za utakmicu, ali je stisnuo zube i povukao momčad, ulazi Ivan Šunjić.

26. minuta: Sanogo je sad pokušao iz daljine. Pored gola.

23. minuta: Uzvratio je Dinamo lijepom šansom, Oršić je bio pred golmanom Von Ballmoosom, ali i u zaleđu...

21. minuta: Dinamo je bolja momčad na travnjaku, no ne može se reći da Young Boysi ne pokušavaju doći do pogotka.

16. minuta: Jedan od onih koje Gavranović osjeća je Mbabu. Sad ga je osjetio i Oršić koji je ponovno jurio po lijevoj strani. Guranje rukom u leđa bilo je očito, ništa od prekršaja. Mogao bi sudac Kuipers imati posla...

12. minuta: Sve je u ovom trenutku u znaku Dinama. Gavranović je česta meta gostujućih nogometaša, no neće dozvoliti da ga isprovociraju udaranjem.

7. minuta: GOOOOOOL! Savršen start za Dinamo koji vodi 1-0 golom Izeta Hajrovića!

Prvi udarac prema vratima uputila je gostujuća momčad, ali ravno i Zagorca. Drugi je bio puno dopadljiviji! Olmo je prošao po lijevoj strani i ubacio u srce šesnaesterca. Nije to švicarska momčad dobro očistila, do lopte je stigao Hajrović i odapeo za rano vodstvo hrvatskog prvaka. Lopta se od nekog odbila i promijenila smjer. Manje bitno - Dinamo je u vodstvu.

2. minuta: Mbabu je promašio jednu loptu u pokušaju zaustavljanja brze Dinamove akcije, Oršić je probijao lijevu stranu, no stigao se Mbabu vratiti i otkloniti opasnost.

S tribina se prema travnjaku spušta pljesak i pjesma navijača.

1. minuta: Utakmica je započela! Dinamo je krenuo po Ligu prvaka!


20:55 - Momčadi su na travnjaku, svira himna Lige prvaka i još nas tek minute dijele od početka utakmice.

20:50 - Zanima vas kako je u ovom trenutku na Maksimiru!? Možda ovo pomogne:

20:35 - Izbore li Dinamovi nogometaši skupine Lige prvaka osigurat će najmanje 15 milijuna eura. Svaki bod u skupini u blagajnu 'stavlja' novih 900,000 eura, pobjeda, dakle, donosi 2,7 milijuna.

20:20 - Gužva je ispred stadiona, navijači su stigli, sad se pune tribine.

Galerija

20:00 - Pune se tribine stadiona Maksimir, a sad znamo i tko će pred njima nastupiti u udarnim postavama momčadi:

Osokoljen dobrim rezultatom iz prvog ogleda i uz potporu punih tribina stadiona Maksimir, Dinamo će u 21 sat krenuti po grupnu fazu elitnog europskog natjecanja. Uz ohrabrenje u smislu podrške koja stiže u vidu povratka navijača u velikom broju, dobrih vijesti za Dinamo ima još, a one stižu u vidu oporavka kapetana Arijana Ademija koji će biti spreman za nastup. Očekuje se da spreman bude i Theophile, odnosno da trener Nenad Bjelica na travnjak pošalje adute na koje je i računa.

"Očekujem da igrači daju svoj maksimum, da njihovo zalaganje bude na vrhunskom nivou, svi to zaslužujemo uz veliku podršku navijača. Spremni smo, jedva čekamo utakmicu i nadamo se da će biti pozitivan ishod", kazao je u najavi trener Dinamove momčadi Nenad Bjelica i dodao:

Po pobjedu karijere

"Opterećenje nam je prazan stadion, kad igrate pred 2000 ljudi, tad je jako teško. Iako smo svi profesionalci, razumijem igrače da im je u takvim uvjetima teško igrati. Kad je pun stadion, postoji velika inspiracija i motivacija, kad vas vaši navijači nose, to ne može biti nikakvo opterećenje. Kao i uvijek, igramo na pobjedu, imamo pozitivan rezultat, ali taj rezultat ništa posebno ne garantira. Naš cilj je pobijediti u utakmici, nadam se da ćemo bolje otvoriti utakmicu u odnosu na Bern, da ćemo postići više golova i vjerujem da ćemo uz naše navijače uspjeti.”

"Vjerujem da ćemo biti jako dobro pripremljeni za utakmicu, vjerujem u pozitivan završetak utakmice. Igrači su već igrali pred takvim atmosferama, imaju mnogi igrači to iskustvo u našoj momčadi. To neće biti opterećujuće, trebamo biti fokusirani na zadatke koje moramo ispuniti na terenu. Želimo iskoristiti naše kvalitete, a ne što protivnik radi. Mi želimo puno, dajemo puno, sigurno ćemo to sutra dati, mi smo sjajna grupa”, kazao je Bjelica i dodao da bi mu eventualna pobjeda u utorak bila ‘najveća i najvažnija’ u trenerskoj karijeri.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo