VILLARREAL - HAJDUK 4-2 / Senzacionalni početak, pa potop u Valenciji: Nikola Kalinić završio razbijenog lica; Bijelima će trebati čudo na Poljudu

Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL

Villarreal s +2 gola viška putuje u Split

18.8.2022.
22:36
Omar Arnau/PIXSELL
VOYO logo

VILLARREAL - HAJDUK 4-2 (4-1)

Stadion Ciudad de Valencia. Sudac: Aleksej Kulbakov (Bjelorusija)

Strijelci: 0-1 Biuk (2), 1-1 Morales (14), 2-1 Livaja (19-ag), 3-1 Morales (36), 4-1 Gerard Moreno (45+1), 4-2 Fossati (85-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VILLARREAL: Reina - De la Fuente (od 60. Kiko), Cuenca, Mandi, Pedraza (od 60. Pau Torres) - Chukwueze, Coquelin, Morlanes (od 60. Parejo), Baena - Gerard Moreno (od 60. Lo Celso), Morales (od 73. Jackson).

HAJDUK: Kalinić - Borevković, Awaziem, Elez (od 79. Fossati) - Mikanović (od 70. Lovrencsics), Grgić, Krovinović, Sahiti (od 70. Mlakar), Melnjak - Biuk, Livaja (od 79. Kalinić, od 85. Atanasov).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Baena, Mandi (Villarreal), Livaja, Sahiti, Awaziem (Hajduk)

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Villarreala svladali su u četvrtak navečer Hajduk 4-2 (4-1) na gradskom stadionu u Valenciji, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige te time zakoračili prema grupnoj fazi ovog natjecanja.

Image
LEGENDA HAJDUKA /

'Dambrauskas je pogriješio, a rezultat dovoljno govori o tome. Pa, neka stoper igra stopera. Nije mi jasno zašto je to napravio'

Image
LEGENDA HAJDUKA /

'Dambrauskas je pogriješio, a rezultat dovoljno govori o tome. Pa, neka stoper igra stopera. Nije mi jasno zašto je to napravio'

Senzacionalni početak

Uzvratna utakmica odigrat će se na Poljudu idućeg četvrtka i u njoj će Hajduk tražiti čudo, posebno jer će Villarreal Unay Emeryja igrati u jačem sastavu. Pet igrača Emery je posjeo na klupu u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, utakmica u Valenciji senzacionalno je počela ranim pogotkom Hajduka, već u drugoj minuti, točnije nakon 1:33 igre, strijelac je bio mladi as Stipe Biuk.

No, do kraja poluvremena španjolski sastav nije samo preokrenuo rezultat, već je zabio četiri pogotka, Morales u 14. i 36., autogol Livaje u 19. te Gerard Moreno u nadoknadi prvog dijela. U 85. minuti Fossati je realizirao jedanaesterac za konačnih 4-2 španjolskog sastava. Rezultat je na kraju bolji od igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice je bio gromovit s obje strane. U prvom napadu je odmah zaprijetio opasni Chukwueze, ali nije pogodio. Na drugoj strani je, nakon točno minutu i pol, precizan, pak, bio Stipe Biuk. Kvalitetnu loptu pred domaća vrata je uputio Livaja, a Biuk je spretno, iz blizine, zatresao mrežu za vodstvo Hajduka.

Prilično ravnopravno se igralo nakon toga. Hajduk nije bio inferioran na travnjaku, ali je Villarreal unatoč tome preokrenuo rezultat premda nije stvorio posebno žestoki pritisak prema Splićanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuta podmornica ispalila torpeda

Prvo je u 14. minuti Morales pogodio za 1-1, premda je bio okružen brojnim igračima Hajduka u gostujućem šesnaestercu, dok je pet minuta kasnije već bilo 2-1. Ubačenu loptu iz slobodnog udarca Livaja je nespretno proslijedio u vlastitu mrežu.

Tu nije bio kraj mukama Hajduka u prvom poluvremenu koji je nakon toga iznimno teško dolazio do lopte i kreirao suvisle napadačke akcije, u potpunosti su bili blokirani. Isto tako, obrambeno se činilo da Splićani nikako ne mogu zaustaviti Villarreal kada se domaćin odluči za pravi napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabila je tako španjolska momčad, koja je prošle sezone igrala polufinale Lige prvaka, još dva pogotka do kraja poluvremena. U 36. minuti je Chukwueze poslao odličnu asistenciju, a drugi pogodak na susretu je postigao Jose Luis Morales koji je projurio kraj nepostojeće obrane Hajduka. U nadoknadi prvog dijela sijevnuo je kontranapad kojeg je kraju priveo Gerard Moreno golom za 4-1.

Hajduk otvorio nešto bolje drugi dio

Nešto bolje je Hajduk otvorio drugo poluvrijeme. U uvodnim minutama nastavka Hajduk je složio dvije suvisle akcije prema naprijed, no i dalje je Villarreal izgledao da u svakoj sekundi kontrolira događanja na travnjaku gradskog stadiona u Valenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu najopasniji po Hajduk je bio Baena koji je dva puta zaprijetio udarcima s vrha šesnaesterca, a čim je ušao u igru pokušao je za domaćina peti gol zabiti i Lo Celso.

U 79. minuti u igru su za Hajduk ušli Fossati i Kalinić te su vrlo brzo nakon toga bili u središtu pozornosti. Naime, domaći igrač Mandi je, u svom šesnaestercu, laktom zahvatio Kalinića po glavi i time skrivio jedanaesterac, a siguran je s bijele točke bio Fossati za smanjenje na 2-4. Nakon primljenog udarca Kalinić je, obliven krvlju, napustio igru te ga je zamijenio Atanasov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk mogao zabiti i treći gol

U samoj završnici Hajduk je mogao zabiti i treći pogodak, no malo je neprecizan bio Krovinović te je sve završilo s dva gola plusa na stranu Villarreala.

Inače, u ovom susretu je Villarreal bio domaćin u obližnjoj Valenciji budući da nije mogao ugostiti Hajduk na svom stadionu koji se preuređuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica na Poljudu na rasporedu je idućeg četvrtka, a ukupni pobjednik izborit će plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Gotova je utakmica. Bijeli su ipak zabili drugi gol, pa to izgleda bolje. Ali, trebat će Hajduku čudo na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - "Nitko kao Hajduk iz Splita", čuje se s tribina.

90' - Igrat će se nadoknada od 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Jao kakva šansa za Hajduk. Atanasov je ubacio iz slobodnog udarca, a netko je glavom tukao, lopta se odbila u korner blizu gola.

86' - Mlakar je otišao na poziciju Nikole Kalinića. Atanasov je ušao na poziciju veznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - GOOOL - Marco Fossati zabija za 4-2. Iskoristio je penal.

84' - Nikolu izvode van, dres mu je krvav i sav je u krvi, ide zamjena. Auuu, koliko krvi. Penal. Penal je za Hajduk. Oprostite nam, ali nastala je pomutnja oko Nikole, sav je fokus bio na njemu. Strašne scene, sudac je isto tek sad dosudio penal. Baš kaotično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Esa Mandi je razbio glavu Kaliniću laktom u skoku, puno je tu krvi. Ajoooj. Pukotina je nastala ispod lijevog oka, krvi kao u priči. Bolje da ne gledate. Masakr...

79' - Nikola Kalinić ulazi umjesto Marka Livaje, a Fossati umjesto Eleza. Fossati će na poziciju zadnjeg veznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Opet opasnost pred Kalinićem, opet manjak komunikacije u igri.

75' - Chukwueze je sad u naletu iz koraka tukao s nekih 17 metara, ali Lovre je na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Bore se igrači Hajduka, Livaja je stalno u nekom duelu, pokušava oživjeti svoju momčad.

68' - Neumorno pjevaju navijači Hajduka. Sad su upalili i baklju, zviždi im čitav stadion ali oni su u svom filmu, u transu. "I kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku", navija Torcida nakon Dalmacije u mom oku.

62' - E, tako to radi Villarreal. Umrtvili su Španjolci igru i onda samo jedna lopta i odmah su u šansi. Kalinić je sad skinuo udarac Loselsu, Argentincu.

51' - Pokušavaju hajdukovci visokim pritiskom napasti Španjolce, ali vrlo vješto prebacuju loptu igrači Villarreala.

47' - Počelo je opasno po Hajduk, Morales opet u napadu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

46' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

46' - GOL - Gerard Moreno iz kontre za 4-1. Opet on, opet taj ubojiti napadač.

43' - Hajduk ne može ništa, potpuna dominacija u žutim dresovima.

36' - 3-1 - Gerard Moreno zabija za 3-1 Villarreala. Još jedan jeftino primljen gol. Chukwueze je ubacio sjajno kroz noge Melnjaku, a Moreno iz kontre zabija u bliži kut. Kalinić tu nije ništa mogao. Ovo sad ne izgleda dobro.

Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL/

34' - Ponovno opasno pred Kalinićem. Tražio je Chukwueze na drugoj vratnici suigrača, ali lopta je, na sreću, bila previsoka.

32' - Žuti karton za Alexa, strijelca prvog gola Villarreala, jer je nagazio Krovinovića na podu.

30' - Krovinović tuče sa 17 metara, slavni Pepe Reyna na mjestu.

25' - Villarreal sad ima dominaciju, hajdukovci su u šoku, ali moraju se probuditi. Evo, cooling breake. Neka se sad malo smire momci.

19' - Villarreal opet zabija, 2-1. Što se sad dogodilo? Zabio je Alex Baena, ali piše se autogol Livaji. Bio je to slobodan udarac skroz s lijeve strane. Nesretno i nespretno od glave Livaje u Hajdukov gol. OVDJE pogledajte situaciju.

15' - GOL - Morales zabija za 1-1. Prebrzo se Villarreal vraća. Nije to bila briljantna akcija Villarreala, ali dovoljna za gol. Moralo se odlučnije ići prema Moralesu, koji je kaznio Hajdukovu pasivnost.

10' - Bijeli pokušavaju što dalje odmaknuti Villarreal od svog gola.

7' - Još jednom Hajduk je stigao pred gol Villarreala, Melnjak je natrčao na odbijanac, ali lopta je završila u bloku.

4' - Villarreal je sad ljut, očekujemo dominaciju. Hajduk će se braniti, moraju biti jaki.

3' - Mogao je domaćin odmah izjednačiti, Moreno je prošao po desnoj strani, pucao iz dobre situacije s desne strane kaznenog prostora, no Kalinić je odlično ukrotio prizeman udarac. Galami Kale na suigrače, poziva ih na oprez. Da ne slave, da se ne opuštaju.

2' - GOOOL - Ljudi moji, Hajduk vodi nakon minutu i pol 1-0. Marko Livaja je asistirao, Biuk iz sumnjive situacije zabio. Zastavica se nije digla. Torcida u transu u svom sektoru, kakva ludnica... Marko Livaja s lijeve strane je pucao oštro, ali udarac je bila asistencija Biuku na drugoj stativi koji je ispružio nogu, bio najbrži i zabio. Početak iz snova, senzacija... OVDJE pogledajte gol Biuka.

Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL

2' - Uf, opasno je ovo bilo. Chukwueze je tukao sa 16 metara pokraj gola. Opasna lijevica.

1' - Počela je utakmica. Sretno Bijeli! Hajduk kreće prvi i igra u svojoj glavnoj garnituri dresova. Villarreal u svojoj domaćoj žutoj.

20.42 - Evo nam i igrača. Izlaze na teren. Pljesak nekih 10 000 ljudi na stadionu. Torcide ima između 1000 i 1300.

20.40 - Igrači su u utrobi gradskog stadiona u Valenciji. Spremaju se izaći van na teren. Moreno i L. Kalinić, kapetani su ispred svojih suigrača. Stoje jedan iza drugog, fokusirani.

20.25 - Dobra večer dragi čitatelji Net.hr-a, sportski zaljubljenici, nogometni fanatici i navijači Hajduka. Večeras je pred nama spektakularni okršaj za hrvatski nogomet, za Hajduk i sve navijače i ljubitelje Bijele boje. Prvi sudar play-offa Konferencijske lige između moćnog Villarreala i majstora s mora. Stigli su i početni sastavi.

Hajduk je u dvije fenomenalne utakmice s ukupnih 3:2 izbacio portugalsku Vitoriju Guimaraes u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. No, žele li se plasirati u novo natjecanja UEFA-e, morat će proći tešku prepreku u vidu Villarreala.

Ždrijeb je odlučio da će hrvatski klub imati jako težak posao, pa ga je spojio sa Žutom podmornicom. Prvi susret na rasporedu je večeras od 20:45 na stadionu Ciudad de Valencia. Naime, zbog radova na stadionu Villarreala, španjolski sastav igrat će u Valenciji.

Španjolski sastav odradio je fantastične pripreme za novu sezonu. Odigrali su osam utakmica te su upisali šest pobjeda i dva poraza. Nisu to bile slabe momčadi, Žuta podmornica je svladala Inter i Borussiju Dortmund između ostalih, a svoj put u novoj sezoni La Lige počeli su pobjedom nad Valladolidom od čak 3:0.

Image
Foto: Profimedia

Villarreal je favorit, ali čuda su moguća

Hajduk, s druge strane, u Španjolsku dolazi nakon dva poraza: Onog od Dinama 4:1 na Maksimiru te onog od Vitorije u Portugalu kada je bilo 1:0. Iako je Villarreal izraziti favorit, momčad Valdasa Dambrauskasa ne ide na izlet te će dati sve od sebe kako bi večeras izveli čudo.

Dambrauskas bi za susret protiv Villarreala mogao poslati gotovo najjači sastav. Očekuje se da će igrati u više, manje istom sastavu kao protiv Vitorije i Dinama. Na vratima je siguran Lovre Kalinić, u obrani bi trebali krenuti Mikanović, Borevković, Awaziem i Melnjak. U sredini su praktički sigurni Grgić, Vuković i Krovinović.

Napad je rezerviran za udarnu iglu, Marka Livaju, a s krila bi mu trebali pomagati Sahiti i Biuk.

Ipak, Dambrauskas je pomalo iznenadio sastavom. Trener Hajduka odlučio je zaigrati s tri stopera, te bi to trbealo izgledati ovako. Kalinić kreće na vratima, trojac u obrani su Borevković, Awaziem i Elez, petorica u sredini su Mikanović, Grgić, Krovinović, Sahiti i Melnjak, dok će najistureniji dvojac biti Livaja i Biuk.

S druge strane, dojma smo da Unai Emery odmara najbolje igrače. Priliku će dobiti neki mladići koji ne igraju često, dok će na vratima krenuti sada već legendarni Pepe Reina. Ipak, Hajduku će prijetiti neugodan dvorac: Fantastični napadač Moreno i brzi, agilni dribler i neugodno krilo, Chukwueze.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo