LUDE UTAKMICE / Nove golijade i šokantni preokreti u Ligi prvaka! PSG u polufinalu, sjajna Borussia izbacila Atletico!

Image
Foto: Profimedia

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka pratili ste uživo na portalu Net.hr

16.4.2024.
20:28
Profimedia
VOYO logo

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka u utorak su nam donijele veliku predstavu u Barceloni gdje je stigao PSG te u Dortmundu gdje je Borussiji u goste došao madridski Atletico. Među četiri najbolje momčadi Europe plasirali su se Borussia i PSG koji tako čine i prvi polufinalni par ovogodišnjeg izdanja elitnog natjecanja.

Barcelona - PSG

1-4

PSG je u prvih par minuta uzeo posjed lopte Barceloni, no u 12. minuti Raphinha je zabio za vodstvo Barcelone. Yamal je odlično probio po desnoj strani i ubacio pred gol, a tamo je spretan bio Raphinha koji je uspio ugurati loptu za erupcija oduševljenja domaćih navijača. Lewandowski je u 20. minuti fantastično opalio s nekih 12 metara, ali snažan udarac je optišao svega par centimetara preko gola. Nastavio je PSG s posjedom lopte, a u 28. minuti Mbappe je imao veliku priliku, no obranio je to Ter Stegen. U 29. minuti pobjegao je Barcola s lijeve strane, a Araujo nije mogao ništa nego ga rušiti jer je išao sam prema Ter Stegenu. Uspio ga je srušiti prije nego što je ovaj ušao u šesnaesterac pa je izbjegao penal, ali je zasluženo dobio crveni karton kao zadnji igrač. Dembele je pucao iz tog slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla malo preko gola. Morao je Xavi mijenjati jer je Barca ostala bez stopera. Izašao je Yamal, a ušao Inigo Martinez. U 40. minuti PSG je izjednačio. Barcola je s lijeve strane ubacio pred gol nisku loptu na koju je malo zakasnio Mbappe, ali je na drugoj strani brži od Cancela bio Dembele koji je pospremio loptu u mrežu za salvu zvižduka domaćih navijača. Otišlo se na poluvrijeme s 1-1. PSG je uspio Barceloni uzeti posjed lopte (59-41), no Barca je u tom trenutku još uvijek imala prednost od jednog gola iz prvog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je bolje otvorio nastavka, a Ruiz je u 51. imao veliku šansu, no otišla je lopta tik pored stative. U 54. minuti Vitinha je snažno opalio s nekih 20 metara malo iskosa s desne strane u donji suprotni kut i pogodio za vodstvo PSG-a i ukupno izjednačenje. Samo minutu kasnije Lewandowski je opalio iz daljine i pogodio stativu. Novu minutu kasnije sudac je pokazao crveni karton Xaviju za novi šok na klupi Barcelone. U 59. minuti Istvan Kovacs sudi penal nakon što je Cancelo neoprezno srušio Dembelea. Mbappe je bio siguran i PSG je preokrenuo rezultat. Kovacs je nekoliko minuta kasnije isključio i pomoćnog trenera Barcelone. Imala je Barcelona priliku preko Lewandowskog, no nije lopta htjela u gol, a Mbappe je u 89. minuti zaključio priču golom koji je PSG odveo u polufinale.

Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - De Jong, Gundogan, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha
PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, Ruiz - Dembele, Mbappe, Barcola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia - Atletico

4-2

Dobro je otvorila Borussia i mogla povesti već u četvrtoj minuti. Adeyemi je probio lijevu stranu i dodao za Sabitzera na pet metara, ali u blok je ušao Gimenez. Atletico je uzvratio velikom šansom u petoj minuti preko Morate, no otišla je lopta pored gola. U 16. je Brandt lijepo pokušao, no lijepo je i Oblak obranio. Julian Brandt je zabio u 34. minuti za poništenje prednosti Atletica. Hummels je fantastično asistirao vanjskom, a Brandt lijepo primio loptu u kaznenom prostoru i pucao s lijeve strane lijevom nogom. Oblak nije najbolje reagirao pa je lopta sretno završila u mreži. U 39. minuti Borussia je zabila i novi gol, a strijelac je bio Maatsen. Odigrao je dupli pas sa Sabitzerom i pucao snažno s lijeve strane te pogodio dalji kut Oblakovog gola za erupciju oduševljenja na Westfalenu. Borussia je u poluvremenu već nadoknadila minus iz prvog susreta i još povisila na gol prednosti.

Hummels je svoju fenomenalnu asistenciju upropastio u 49. minuti autogolom i tako vratio Atletico u utakmicu. U 64. minuti Correa je zabio za 2-2 i ukupnu prednost Atletica. U 71. minuti Füllkrug je zabio za novo vodstvo Borussije. Ubacio je Sabitzer s lijeve strane, a Füllkrug ušao na prvu stativu i neobranjivo glavom pogodio dalji kut Oblakovog gola. Sabitzer je u 74. minuti pogodio za preokret Borussije s ruba kaznenog prostora lijevom nogom u desni kut Atleticovog gola za veliko slavlje i plasman u polufinale Lige prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Borussia: Kobel - Ryerson, Hummels, Schloterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Sancho, Brandt, Adeyemi - Füllkrug
Atletico: Oblak - Witsel, Gimenez, Hermoso - Molina, Llorente, Koke, De Paul, Azpilicueta - Griezmann, Morata

Image
LIGA PRVAKA /

Atletico Madrid nakon lutrije penala izbacio Inter i izborio četvrtfinale

Prije šest dana je u prvom dvoboju na Parku prinčeva Barca u sjajnoj utakmici prepunoj preokreta slavila 3-2, a momčad Diega Simeonea je na Westfalen došla s prednošću od 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo