VATRENI ZALUDIO NOGOMETNU EUROPU: / 'Na rubu je da postane nevjerojatan igrač'

Image
Foto: AFP, EMMANUEL DUNAND

Ugledni nogometni magazin FourFourTwo predstavio je hrvatskog reprezentativca i zvijezdu talijanskog Sassuola, 23-godišnjeg Šimu Vrsaljka.

11.11.2015.
14:05
AFP, EMMANUEL DUNAND
VOYO logo

"Šime Vrsaljko još je jedan dokaz Dinamove omladinske škole, jedne od najboljih u Europi. Nakon Prosinečkog, Bobana, Modrića, Eduarda, Mandžukića i Kovačića, Vrsaljko je sljedeći mladi igrač koji čeka skok na veliku pozornicu. A taj skok mogli bi mu omogućiti Barcelona, Juventus ili Arsenal", piše Adama Digby u predstavljanju Vatrenog i navodi kako bi mu njegove predstave u Serie A mogle omogućiti prelazak u jedan od europskih velikana.

"Mateo Kovačić izdanak je omladinske škole Dinama. Iz Dinama je prešao u Inter, a sad je u Real Madridu. No, Šime Vrsaljko je sada izdanak Dinama koji je najzanimljivije za pogledati. Vrsaljko je u Dinamo prije nego što je navršio 15 godina i vrlo brzo napredovao kroz omladinske kategorije prije nego što je otišao na jednogodišnju posudbu u Lokomotivu. Svoju karijeru započeo je u veznom redu, ali je u Lokomotivi prenamijenjen u bočnog igrača", navodi se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio ponude Arsenala, Tottenhama i Marseillea

U tekstu se dalje spominje kako je Vrsaljko osvojio četiri ligaške titule, no nakon toga je odbio ponude Arsenala, Tottenhama i Marseillea da bi u ljeto 2013. godine otišao u Serie A i obukao dres Genoe.

"Genoa je momčad koja daje prostora mladim igračima i pruža priliku onima koji žele napredovati. Želim igrati, želim napredovati. Da sam otišao u veći klub vjerojatno ne bih imao tu priliku", rekao je tada Vrsaljko za talijanske novine Il Secolo XIX.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Vrsaljko je ostvario 22 nastupa za Genou prije nego što je preselio u Sassuolo godinu kasnije i postao pravi prospekt za promatranje. Njegove igre u Sassuolu privukle su pažnju velikana poput Arsenala, Juventusa i Napolija i svakim danom sve je izglednije kako će otići sa Mpei stadiona.

Braida uživo gledao Hrvata

"Barcelonin sportski direktor Ariedo Braida došao je pogledati Vrsaljka uživo, a vjeruje se kako je upravo Šime nasljednik velikog Danija Alvesa. Juventus je također zagrizao za hrvatskog beka, pošto su na poziciji desnog beka zakinuti. Imaju samo jednog - Stephana Lichtsteinera, koji se tek vratio nakon operacije srca. "Stara dama" i Sassuolo imaju dobar poslovan odnos, ali sigurno je da ako stigne nemoralna ponuda iz inozemstva, Vrsaljko će otići iz Italije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednosti:

Vrsaljko je moderan bočni nogometaš, snažan, vrlo brz i izdržljiv i može se nositi s najboljim krilnim igračima u Sreie A. Dokazao se i kao odličan obrambeni igrač, koji sjajno prati taktičke zamisli trenera i dobro markira svoje protivnike. Ariedo Braida bio je impresioniran viđenim u srazu protiv Lazija. Vrsaljko je čuvao jako dobro Felipea Andresona koji je bio nevidljiv pored njega. Izvrstan je i u napadu. Probija se vrlo visoko, stvara prostor, a napreduje i što se tiče ubačaja, piše FouFourTwo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Di Francesco hvali Vrsaljka

Mane

Vrsaljko prosječno napravi 2,3 faula po utakmici. Ove sezone već zaradio dva žuta i crveni karton u samo deset utakmica. Ima postotak od samo 51 posto uspješnih uklizavanja.

"Nema toliko dobrih bočnih igrača kao što je Vrsaljko. Ima veliku kvalitetu i ono što treba je kontinuirano igranje utakmica. Što se mene tiče, Vrsaljko bi morao ostati s nama još jednu godinu zato što je na rubu da postane nevjerojatan igrač. Uvjeren sam da će sljedeće godine biti još bolji nego što je sad", rekao je trener Sassuola Eusebio Di Francesco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Jeste li znali?

Luka Modrić, njegov suigrač u reprezentaciji i sasvim drugačiji tip nogometaša od njega, njegov je idol. Oboje su iz istog grada Zadra.

"Dani Alves je igrač na kojeg se želim ugledati, iako je moj tata u Zadru bio centralni stoper. Bio je kapetan momčadi, čvrst i neprelazan, kao što i treba biti na toj poziciji", kazao je Vrsaljko za Sky Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi se njim u budućnosti moglo dogoditi?

"Željeli su ga veliki klubovi prošle godine", rekao je sportski direktor Sassuola Giovanni Carnevali i dodao:

"Milan ga je htio, no Vrsaljko je izabrao nas jer smo vjerovali u njega. Nismo ni imali neku konkretnu ponudu za njega jer ga jednostavno nismo htjeli prodati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za očekivati je da će se to promijeniti naredne godine na ljeto. Jer, upitno je koliko će Sassuolo moći odolijevati bogatim ponudama iz Europe. Slično kao i sa Zazom ranije ove godine.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo