VELIKA ANKETA NET.HR-A / Treba li Hajduk odati počast Dinamu i napraviti špalir prije derbija na Maksimiru?

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

U brojnim zemljama nogometna tradicija nalaže da protivnik pripremi tzv. špalir za prvaka u sljedećoj utakmici nakon što osigura titulu, iako, to nije nikakva obaveza i nema pisano pravilo, a u sportu, gdje su emocije visoke, takvo što ponekad baš i ne prolazi i teško je ostvarivo

17.5.2022.
15:04
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Po dobrom starom običaju, da ne bude dosadno u posljednjem kolu HNL-a, u hrvatskom sportskom medijskom eteru potegla se tema, odnosno pitanje treba li Hajduk Dinamu odati počast i napraviti špalir prije derbija u subotu od 20.00 na Maksimiru?

Naravno, sve je odjeknulo na društvenim mrežama, reakcije su podijeljene i uglavnom se hajdukovci, odnosno navijači Bijelih, ne slažu da bi trebali špalirom usred Maksimira odati priznanje dinamovcima, rivalima, za novi naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk - Istra

Image
VRUĆA TEMA /

'Da Hajduk to napravi, pokazao bi veličinu. No, vrlo je upitno kako bi na to reagirala okolina dolje. To je veći problem'

Image
VRUĆA TEMA /

'Da Hajduk to napravi, pokazao bi veličinu. No, vrlo je upitno kako bi na to reagirala okolina dolje. To je veći problem'

Tradicija nalaže jedno, individualna odluka i emocije su nešto sasvim drugo

Naime, u brojnim zemljama nogometna tradicija nalaže da protivnik pripremi tzv. špalir za prvaka u sljedećoj utakmici nakon što osigura titulu, iako, to nije nikakva obaveza i nema pisano pravilo, a u sportu, gdje su emocije visoke, takvo što ponekad baš i ne prolazi.

Često pada u vodu kad je riječ o rivalima, poput Dinama i Hajduka ili Atletico Madrida i Reala

Ova tradicija, dakle, često pada u vodu kad je riječ o rivalima, kao što se početkom svibnja moglo vidjeti i u derbiju Atletico Madrida i Reala, u kojem Rojiblancosi na svom stadionu nisu priredili špalir Kraljevima, već su ih nokautirali i otpratili u svoj dio grada porazom, u premijeri Realovog naslova, prvoj utakmici nakon matematičkog osvajanja La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesite sud i pošaljite poruku

Stoga, za očekivati je kako hajdukovci u sljedećem kolu ipak neće dodatnim gestama čestitati novim/starim prvacima. No, bi li trebali, bi li hajdukovci trebali baš u dišpet svima pokazati veličinu i na terenu rezultatski pokvariti proslavu naslova Dinamu, te ispasti baš ono, face i gospoda istodobno? Upravo to pitanje, dragi naši čitatelji Net.hr-a, odlučili smo postaviti vama, da donesete sud, da ispitamo kako diše bilo nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo