ISTAKNUO JEDNOG VATRENOG / Velikanu ne pomažu ni Hrvati, trese ga ozbiljna rezultatska kriza: 'Igrači će čuti kritike oči u oči'

Image
Foto: Profimedia

Prošle sezone nakon četiri godine prvi put nisu bili prvaci, a sada su katastrofalno ušli u sezonu

5.9.2023.
9:35
Profimedia
VOYO logo

Od Ajaxa se u Nizozemskoj uvijek očekuje borba za sve dostupne trofeje, ali sudeći po ulasku u ovu sezonu, čeka ih još puno posla do bilo kakve borbe za titulu.

Image
KAKVO PRIZNANJE /

Nevjerojatno kakvu je čast Ajax ukazao bivšem dinamovcu u njegovom debiju za klub

Image
KAKVO PRIZNANJE /

Nevjerojatno kakvu je čast Ajax ukazao bivšem dinamovcu u njegovom debiju za klub

Tri utakmice, dva remija i tek jedna pobjeda, stoga i 11. mjesto ljestvice rezultatski je niz s kojim nitko u Ajaxu nije zadovoljan. Novi ‘kiks‘ u sklopu četvrtog kola na gostovanju kod Fortune Sittard (0:0) naših Ivora Pandura i Alena Halilovića probudio je zabrinutost u novom domu hrvatskog trojca - Jakova MedićaBorne Sose JosipaŠutala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medić je novo prosipanje bodova gledao s klupe, Sosa nije konkurirao za utakmicu budući da je tek stigao u Amsterdam, ali je zato Šutalo odigrao svih 90 minuta i to s kapetanskom trakom oko ruke. Maurice Steijn je nakon utakmice objasnio odluku da pridošlica u klub bude tako rano kapetan.

"Prvi kapetan je Steven Bergwijn, drugi Steven Berghuis, a treći Davy Klaassen. Nitko od njih trenutno nije s nama, pa sam izabrao nekog s iskustvom. Imamo mladu momčad, no Šutalo je reprezentativac i dobro može odraditi tu ulogu. On je neupitni prvotimac, zato sam ga i odabrao", poručio je Steijn nakon susreta s kojim ne može biti nimalo zadovoljan, jer glavni konkurenti (PSV, Feyenoord...) već su se odvojili na vrhu, dok Ajax "čami" na donjoj polovici Eredivisie

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u aktualnoj crnini amsterdamske momčadi, Steijn je upravo Josipa Šutala istaknuo kao svijetlu točku.

"Teško mi je kritizirati igrače odmah nakon utakmice. Očigledno je da se igrači još nisu priviknuli jedni na druge. Teško mi je sada iznositi zaključke, ali uviđam da s nekim igračima nisam presretan. Kada jednostavne stvari ne idu kako treba, onda znaš da je pred tobom mnogo posla. Igrači će čuti kritike oči u oči, ali ako netko zaslužuje pohvalu, onda je to Šutalo. Mogli ste posve jasno uvidjeti da je on na razini ovog kluba, na nivou u kakvom ga želimo gledati. Neki se još nisu "uštimali", momčad je provela jako malo vremena zajedno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je igračima Ajaxa potrebno vrijeme prilagodbe. Iza Johan Cruijff Arene je prometno ljeto s čak 12 noviteta, a otišli su ključni igrači iz prethodnih sezona, poput Mohammeda Kudusa (West Ham), Jurriena Timbera (Arsenal), Edsona Alvareza (West Ham), Dušana Tadića (Fenerbahçe)...

"Moramo shvatiti da nam je potrebno više vremena. Igramo s nogometašima koje jedva poznajemo i nismo uspostavili konekciju. Nadam se da će se to promijeniti idućih dana, ali neće biti lako", poručio je Van den Boomen, jedan od noviteta Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajne borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo