BAVARCI SLOMILI TOPNIKE / Veliko slavlje na Allianz Areni: Bayern golom Kimmicha srušio Arsenal za prolaz u polufinale

Image
Foto: Profimedia

Uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između Bayerna i Arsenala pratili ste uživo na portalu Net.hr

17.4.2024.
19:29
Profimedia
VOYO logo

Bayern - Arsenal

1-0

Bayern: Neuer - Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui - Goretzka, Laimer - Sane, Musiala, Guerreiro - Kane

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Odegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Martinelli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prve utakmice koja je na Emiratesu u Londonu završila 2-2, Bayern je u uzvratu na Allianz Areni u Munchenu svladao Arsenal 1-0 te prošao u polufinale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Image
LJEPOTICE U LIGI PRVAKA /

Nova utakmica za pamćenje Reala i Cityja! Golijada i dva preokreta za remi, Bayern preokrenuo pa ispustio pobjedu

Image
LJEPOTICE U LIGI PRVAKA /

Nova utakmica za pamćenje Reala i Cityja! Golijada i dva preokreta za remi, Bayern preokrenuo pa ispustio pobjedu

Kane je u četvrtoj minuti opasno pucao iz voleja s nekih šest metara, ali lopta je otišla pored gola. Probio je Saka u 11. minuti lijepo desnu stranu, ali njegov je cenatršut ipak bio previsok. Sane je u 16. minuti uzvratio probijanjem svoje desne strane, ali njegov je ubačaj odbijen u korner. Martinelli je u 21. minuti spretno prošao s lijeve strane u sredinu, ali nije uspio u gužvi uputiti pravi udarac. Mazraoui je u 23. minuti ubacivao nisku loptu s lijeve strane pred gol, a lopta je zapela za nogu Whitea i umalo prevarila Rayu. Međutim, ostalo je 0-0 na Allianz Areni. Musiala je probao u 24. iskosa s lijeve strane u drugi kut, ali obranio je to Raya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Uzvratio je opasno Odegaard u 29. minuti, ali spreman je bio Neuer. Norvežanin je u 31. lijepo s desne strane ubacio nisko u sredinu gdje se ubacio Martinelli i pucao po golu, ali i to je obranio Neuer. Laimer je u 38. minuti izgubio jednu loptu na sredini terena, a Arsenal je brzo krenuo prema golu, no pokušaj Havertza nije bio uspješan. Završilo je prvo poluvrijeme bez golova.

Odegaard je već nakon 15 sekundi drugog poluvremena pucao, ali otišla je lopta preko gola. Uzvratio je Bayern već u 47. minuti kada je ubacio Kimmich s desne strane, a Goretzka s nekih sedam metara glavom zatrsao prečku. Guerreiro je natrčao na odbijenu loptu, ali obranio je njegov udarac Raya, točnije skrenuo loptu u stativu od koje se odbilo van terena. Laimer je u 55. srušio raspoloženog Odegaarda, a nizozemski sudac Danny Makkelie pokazao je i prvi žuti karton na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenalu peti put da ga Bayern izbacuje iz nokaut faze Lige prvaka

Kimmich je u 63. minuti zabio za vodstvo Bayerna! Prvo je Sane prošao po desnoj strani, ali je njegov ubačaj samo prešao na drugu stranu. Tamo je Guerreiro ubacio pred gol gdje je Kimmich pobjegao Tomiyasuu, bacio se ispred njega i glavom poslao loptu u mrežu. Mazraoui je već u sljedećoj minuti umalo povisio rezultat, ali otišla je lopta pored gola. U 68. su izašli Jorginho i Martinelli, a ušli Gabriel Jesus i Trossard. Kimmich je u 72. pucao nogom, ali otišla je lopta preko gola. U 76. je izašao Mazraoui, a ušao Kim Min-Jae. U 84. minuti je White dobio žuti zbog oštrog prekršaja na Guerreiru. U 86. je izašao Tomiyasu, a ušao Nketiah. Odegaard je u 88. prošao po desnoj strani i pucao nisku u bliži kut, ali ipak pored gola. U 89. je umjesto Sanea ušao Upamecano. Musiala je u 90. imao lijepu priliku za drugi gol, ali uspio je to obraniti Raya. Gabriel Jesus je u drugoj minuti nadoknade dobio žuti, a do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Arsenalu je to već peti put da ga Bayern izbacuje iz nokaut faze Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo