VIDEO: / Argentina slavi, Messi konačno briljira!

Nogometaši Argentine izborili su plasman u četvrtfinale Copa Americe. S dva pogotka Sergija Agüera i jednim Angela Di Marije svladali su Kostariku s 3:0.

12.7.2011.
11:38
VOYO logo

Prva je to pobjeda Messija i društva na ovogodišnjem izdanju Cope, nakon što su u prva dva kola remizirali s Bolivijom i Kolumbijom.

Na stadionu Marija Kempesa u Cordobi, Argentinci su dugo lomili otpor svojih protivnika. U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Fernando Gago je pokušao iz daljine ugroziti vratara Kostarike, a odbijenu loptu u mrežu je pospremio zet Diega Maradone, Sergio Agüero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti isti je strijelac povećao vodstvo Gauča nakon što ga je sjajnom loptom pronašao Leo Messi. 11 minuta kasnije najbolji nogometaš svijeta poslužio je Angela Di Mariju za konačnih 3:0.

Argentinci su na taj način osvojili drugo mjesto u skupini A. U četvrtfinalu će domaćini južnoameričkog prvenstva igrati protiv drugoplasirane reprezentacije skupine C u kojoj je nakon dva odigrana kola prvi Čile s 4 boda, drugi Peru s također 4, dok je na trećem Urugvaj s 3 i Meksiko bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan rasplet skupine C za prolaz u četvrtfinale odigrat će Urugvaj i pomlađeni Meksiko, te Peru i Čile.

"Dosad smo dobro igrali, žao mi je tek što nismo svladali i Urugvaj, od kojeg smo bili bolji. Međutim, uvjeren sam da nećemo izgubiti od Perua i da ćemo izboriti ulazak u četvrtfinale", kaže najbolji čileanski nogometaš Alexis Sanchez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvajski napadač Diego Forlan, koji još nije zatresao suparničku mrežu na ovom natjecanju, očekuje sigurnu pobjedu protiv Meksika.

"Bolji smo i ne smijemo zakazati. Kad ne bismo svladali drugu momčad Meksika, bila bi to neoprostiva blamaža! Došli smo ovdje kao jedan od favorita za osvajanje turnira, a upisali smo zasad dva mršava remija. Došlo je vrijeme pobjeda", istaknuo je Forlan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107100339006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo