VIDEO: / Čudesan gol na Otoku o kojem će se još dugo pričati

U sklopu 10. kola prve engleske nogometne lige aktualni viceprvak Manchester City upisao je rekordnu klupsku pobjedu u Premierligi protiv Norwich Cityja. Građani su na Etihadu slavili s visokih 7:0.

2.11.2013.
18:25
VOYO logo

No, priča subotnjeg popodneva bio je bosansko-hercegovački reprezentativni vratar Asmir Begović, koji je nakon svega 12 sekundi utakmice zabio pogodak za vodstvo Stoke Cityja protiv Southamptona. Lopta je krenula s centra, došla do Begovićevog peterca, a ovaj ju je raspalio prema suparničkoj polovici.

Naš Dejan Lovren i njegov partner u obrani Jose Fonte puštali su loptu prema poljskom vrataru Arturu Borucu, koji je krivo procijenio let lopte. Ista ga je preskočila i završila u mreži za 1:0. Southampton je do boda došao u 42. minuti nakon pogotka Jayja Rodrigueza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i da je Lovren odigrao svih 90 minuta, te je u 77. zaradio žuti karton, svoj drugi u Premierligi.

City je na Etihadu u potpunosti potopio Norwich sa 7:0, a zanimljivo da niti jedan igrač nije bio dvostruki strijelac. Sve je krenulo nesretno primljenim pogotkom gostiju u 16. minuti, kada je Sergio Agüero pucao, pogodio obrambenog igrača od kojeg se lopta odbila u drugog braniča, Bena Johnsona, te potom u visokom luku završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do poluvremena je City zabio još tri pogotka, a strijelci su bili David Silva, Matija Nastasić i Alvaro Negredo. Domaćin ni u nastavku nije posustajao, te je preko Yaye Tourea upisao peti, preko Agüera šesti i preko Edina Džeke sedmi pogodak. Pobjedom je City barem privremeno skočio na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice s 19 osvojenih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cityjev gradski rival i aktualni prvak United također je bio uvjerljiv na gostovanju. Slavio je s 3:1 protiv Fulhama, te pritom prikazao vrlo dobru igru. Utakmicu su u prve 22 minute utakmice riješili Antonio Valencia, Robin van Persie i Wayne Rooney, a domaći je poraz ublažio Alexander Kačaniklić u 65. minuti.

Recimo i da je Van Persie postao novi najbolji nizozemski strijelac u povijesti engleske Premierlige sa 128 postignuta pogotka. Dosadašnji je rekorder bio Jimmy Flyod Hasselbaink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Newcastle - Chelsea 2-0 (Gouffran 68, Remy 89)

Fulham - Manchester United 1-3 (Kačalniklić 65 / Valencia 9, Van Persie 20, Rooney 22)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hull City - Sunderland 1-0 (Carlos Cuellar 25-ag)

Manchester City - Norwich 7-0 ( Johnson 16-ag, Silva 20, Nastasić 25, Negredo 36, Toure 60, Agüero 71, Džeko 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoke City - Southampton 1-1 (Begović 1 / Rodriguez 42)

West Bromwich - Crystal Palace 2-0 (Berahino 44, McAuley 83)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham - Aston Villa 0-0

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo