VIDEO: / Gol za povijest još uvijek nema vlasnika!

Engleska nogometna reprezentacija u utorak je u prijateljskom ogledu protiv Švedske postigla svoj 2.000 gol otkad igra međunarodne utakmice, od 1872. godine.

16.11.2011.
19:46
VOYO logo

Engleska je pobijedila s 1:0, te tako svladala Švedsku prvi puta nakon 43 godine. Pogodak je pao u 22. minuti. Stewart Downing je ubacio s lijeve strane, a Gareth Barry je pomislio da je on strijelac nakon udarca glavom.

No, usporena snimka je pokazala da se lopta u gol odbila od glave švedskog braniča Daniela Majstorovica, pa su neki mediji objavili da je strijelac engleski reprezentativac, a drugi da je u pitanju bio autogol Šveđanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski nogometni savez (FA) zasad je pogodak pripisao Barryju. No, zatražio je izvješće suca utakmice, Čeha Pavela Kraloveca, koji će dati konačnu riječ.

"Zatražit ćemo od suca da detaljno prouči snimku pogotka , te nam u svom izvješću dojavi kome treba pripisati pogodak. Mi smo ga upisali Barryju, ali ukoliko sudac procijeni drukčije, promijenit ćemo taj podatak. Da je u pitanju bila službena FIFA-ina ili UEFA-ina natjecateljska utakmica, odluku bi donijela natjecateljska komisija. Budući da se radimo o prijateljskom susretu, konačnu riječ ima sudac utakmice", objasnio je glasnogovornik FA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo